Jans Corner

Jan Carlsens Corner

Jan Carlsen er international dommerobservatør og en af Europas mest velansete fortolkere af fodboldloven. Jan Carlsen er også en del af den danske VAR implementering i dansk fodbold.

Jan Carlsen
Jan Carlsen

Hver uge tager han fat i aktuelle hændelser, kontroversielle situationer og finurligheder fra såvel danske som internationale kampe. Det sker i Tipsbladets klumme Jans Corner, som gengives her på siden.


Læs alle Jans artikelindlæg her


  • Jans Corner: Dommerudviklerens job, anden del

    For en lille måned siden filosoferede jeg lidt over arbejdet for dommerudvikleren. Hele idéen med navneskiftet fra ‘bedømmer’ var at signalere, at vi gik fra den simple vurdering af en dommerpræstation til et fokus på også at gøre dommeren bedre – mange vil sikkert kende princippet fra medarbejderudviklingssamtaler på deres arbejdsplads. Ved den lejlighed lovede…

    Læs artiklen her


  • Jans (ekstra) Corner: Tidsbegrænset udvisning ved advarsel

    På baggrund af en række lokale drøftelser af, hvad der er den rette tolkning af den lokale regel med ti minutters udvisning ved advarsel, har dommerudvalget spurgt Jan Carlsen om input omkring et par situationer. Det er blevet til denne ‘ekstra’ omgang med Jans Corner:

    Læs artiklen her


  • Jans Corner: Strømpehøjde

    Paragraf 4 ud af de 17 i fodboldloven hedder noget så uskyldigt som ‘spillernes udstyr’. I gamle dage – det vil sige før 1991 – var det en morderlig indviklet affære, hvor alene beskrivelsen af, hvordan knopperne på spillernes fodtøj skulle være indrettet, hvad angår antal, højde og diameter, fyldte hen mod en halv side…

    Læs artiklen her