KFD
Nyheder

Richard Møller Nielsen

Ricardo er gået bort – Richard Møller Nielsen var træner for landsholdet og førte Danmark til EM sejr i 1992 efter sejre over de forsvarende EM-mestre Holland i semifinalen og siden de tyske verdensmestre i finalen med 2-0. download (5)

I 1995 vandt Ricardo og landsholdet Confederations Cup med ligeledes 2 -0 over de forsvarende mestre fra Argentina. Dette vil formentligt aldrig blive overgået af et dansk landshold….. (til sammenligning skulle Danmark idag lige ordne Spanien to gange og så efterfølgende bøje Brasilien sammen oven i).

Som den grimme ælling blev Ricardo først fravalgt af DBU som landstræner, men da DBU havde kokset i det med den nye træner som ikke var blevet løst fra sin kontrakt i sin tyske klub (!) trådte Ricardo til og satte et eventyr i gang.

imagesRicardo var tuff og lod sig ikke intimidere (pisse på) – Ricardo var fra Fyn fik mange giftige bemærkninger undervejs men svarede altid som en gentleman uagtet de ufine angreb fra kloge hoveder til eksempel: “Et fynsk bøgetræ visner ikke, selv om et par svin gnubber sig op ad stammen.” – spørg også bare Jan Mølby som på daværende tidspunkt var megastjerne i Liverpool FC og som landstræner tog Ricardo overfor at se Mølby i en kamp.

Efter kampen ville Ricardo gerne hilse på Mølby, men rygtet siger at bigshot Mølby havde ikke tid til Ricardo og spurgte Ricard who til Liverpool-stewarden da der blev spurgt efter ham. Mølby fik i hvert fald herefter nul kampe for landsholdet. Ricardo var ikke for stor og fin til noget og besøgte KFD i en vinterpause og gav medlemmerne en fantastisk aften med et foredrag og anekdoter ude i Brønshøj Boldklubs lokaler.

Tak for alt Ricardo – æret være Ricardos minde.

Frank Kanlund, formand KFD

Hi, I’m Tom Kristensen

Leave a Reply