KFD
Nyheder

Spænding og intensitet i den åbne udvikling

Lars Gerner udvikler Jonathan Nilton.
Lars Gerner udvikler Jonathan Nilton.

Fredag den 8. november havde KFD’s Traineeprogram inviteret alle nye dommere og udviklere til en åben udvikling med Jonathan Nilton og Lars Gerner som hovedpersoner. I alt deltog 14 KFD’ere, som alle fik en god aften på Frederiksbergs baner.

Arrangørerne fra KFD’s Traineeprogram havde heldigvis valgt en rigtig underholdende kamp som indeholdt masser af dommerarbejde, seks mål fordelt med to til hjemmeholdet og fire til udeholdet. VLI og Vigerslev BK gav derfor både hinanden, dommeren, udvikleren og deltagerne en spændende Serie 1-kamp, som først blev afgjort til sidst.

Hele kampen blev observeret af den rutinerede udvikler Lars Gerner, som flittigt noterede kampens episoder i sin medbragte dommerbog. Det samme gjorde flere af de kommende og nye udviklere, som i spænding skulle tjekke, om deres notater var i overensstemmelse med den tidligere udviklingschefs. Og det viste sig faktisk, at udvikleren Jan Carlsen havde set en episode lidt bedre, hvilket Gerner med respekt måtte erkende.

De nye dommere hyggede sig derimod med flere gode historie fra dommeren og næstformanden i B93’s fanklub Marc Nielsen, som ivrigt gav sine erfaringer og drømme med uddeling af både gule og røde kort til store smil for alle. Udover det blev kampens forløb, egne oplevelser og dommerrelaterede spørgsmål diskuteret i en humoristisk tone.

Da kampen blev fløjtet af, gik alle i spænding til aftenens højdepunkt, udviklingen, som blev betragtet af officiel karakter. Derfor var det i begyndelsen kun Jonathan Nilton og Lars Gerner, der gennemgik kampen, mens vi andre lyttede. I beskrivelsen indgik både ordene tju-bang-fodbold, krigsdans og en døv høne, hvilket giver et godt billede af det sete. Ellers foregik selve udviklingen i en god og konstruktiv tone, hvor alle kunne nedskrive gode råd til deres næste kampe. Herefter fik alle lov til at spørge løs, og alle spørgsmål blev besvaret på fineste vis.

Hele ideen var, at alle skulle få en erfaring og indblik i, hvordan en udvikling foregår.

Alt i alt var det et vellykket arrangement, og KFD’s Traineeprogram vil til foråret igen byde velkommen til spændende arrangementer, som vil gøre, at vores dommerklub og nye dommere får et endnu bedre fællesskab. Herudover skal der lyde en stor tak til Jonathan Nilton og Lars Gerner, som begge havde afsat en fredag aften for KFD.  

Christian Hansen, KFD’s Traineeprogram

Hi, I’m Lars Møller Hansen

Leave a Reply