Deprecated: Required parameter $renewal_order follows optional parameter $amount in /customers/9/4/4/fodbolddommer.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/scanpay-for-woocommerce/includes/Gateway.php on line 597 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/4/4/fodbolddommer.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/scanpay-for-woocommerce/includes/Gateway.php:597) in /customers/9/4/4/fodbolddommer.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/paid-memberships-pro/adminpages/reports/logins.php on line 444 Konflikten i nye vendinger – KFD
KFD
Der var lutter øre mens Bjarne forklarede og besvarede omkring forhandlingssituationenmellem DFU og DBU. Foto: Tom K.
Der var stille mens Bjarne forklarede og besvarede omkring forhandlingssituationen mellem DFU og DBU. Foto: Tom K.

Ca. 75 forventningsfulde KFD’ere sad og glædede sig til, at Kasper Darfeldt skulle byde velkommen til årets teorinyt. I stedet tog formand Frank ordet, for inden aftenens gennemgang skulle situationen, med eventuel konflikt til april, vendes.

Efter Frank havde ridset banen op og forklaret, at KFD sammen med de øvrige dommerklubber har givet DFU grønt lys til, at forhandle på deres medlemmers vegne, overtog bestyrelsesmedlem i DFU og KFDer Bjarne Nigaard ordet

Her startede Bjarne således: “Jeg vil gerne undskylde overfor Ken, Kenneth og Martin, der arbejder for DBU. Jeg ved at dette er en lortesituation for jer.” Herefter forklarede Bjarne mere dybdegående om grundlaget for konflikten, og kunne blandt andet informere de københavnske dommere om, at DFU har inviteret DBU til forhandlinger 5 gange. De tre første gange har man mødtes, men uden DBU reelt ville forhandle. De sidste to gange har DBU afvist, at der er mere at tale om,  med kommentaren, at hvis der skal laves forhandlinger, så bliver det for at sætte honoraret for en dømt kamp ned.

Derfor sætter DFU nu hårdt mod hårdt, i håb om at få DBU til forhandlingsbordet. “Vi ønsker, at DBU tager forhandlingerne og dommerne seriøst. Vi skal huske, at det sidste økonomiske træk DBU gjorde for de danske dommere var at stoppe alle kurser i efteråret. Så nu må nok være nok.” Bjarne kunne også fortælle, at DFU er villige til at se på andre tilbud fra DBU end specifikt 218 kr. Der er på den måde ikke noget ultimatum. Det skal dog være et tilbud, der kommer dommerne til gode på samme måde som de meget omtalte 18 kr.

Frank befandt sig, meget symbolsk, ved Bjarnes side under fremlæggelsen af situationen. Foto: Tom K.
Frank befandt sig, meget symbolsk, ved Bjarnes side under fremlæggelsen af situationen. Foto: Tom K.

Der var også mulighed for at blive stillet spørgsmål til hele sagen. Et af spørgsmålene lød på, hvorledes DFU og KFD ville reagere, hvis en dommer ikke fulgte konfliktopfordringen. Hertil svarede Bjarne, bakket op af Frank, at der ikke er aftalt nogen konsekvens for medlemmer, der ikke følger konflikten. Samtidig uddybede Bjarne, at når man først er med i et fælleskab, for herefter at melde sig ud af samme fællesskab ved at stille sig uden for en fælles beslutning, så kan det godt tænkes, at man ikke bliver mødt med stående klapsalver når gruppen skal samles igen.

Der blev også spurgt til, hvorledes vi melder afbud til kampene, der skal spilles efter 1. april, uden det laver for meget rod hos kamppåsætterne. Hertil blev der opfordret til, at man melder afbud på mail og i denne mail oplyser, at man ønsker at melde afbud for alle kampe efter 1. april. I samme omgang blev det også oplyst at disse afbud skal laves nu.

Til trods for situationens alvor kunne Bjarne Nigaard glæde sig over stor interesse og lyttelyst hos kollegerne. Foto: Tom K.
Til trods for situationens alvor kunne Bjarne Nigaard glæde sig over stor interesse og lyttelyst hos kollegerne. Foto: Tom K.

Der blev også diskuteret, hvorvidt elitedommerne burde konflikte sammen med breddedommerne, og der blev spurgt til om elitedommerne vil støtte op om konflikten, hvis DBU lockouter alle DFU medlemmer, herunder elitedommerne. Hertil blev svaret, at elitedommerne har egen overenskomst med DBU, og derfor føler DFU ikke, at de bør være med i denne kamp. Samtidig kunne de oplyse at elitedommerne støtter hundrede procent op om konflikten, og at en lockout heldigvis allerede er blevet afvist af DBU i forskellige medier.

Til sidst var spørgsmålene besvaret og de fremmødte var klar til at bevæge sig ned i det lovtekniske i stedet. Bjarne og Frank sluttede dog af med at oplyse, at alle spørgsmål er velkomne, og at man endelig ikke skal tøve med at tage kontakt, hvis man er i tvivl om noget. Bjarne kunne også oplyse, at DFU har telefonen tændt dag og nat i håb om, at DBU ringer og ønsker at forhandle. For som Bjarne flere gange fastslog: “DFU håber, at vi ikke befinder os i en konflikt fra 1. april. Vi vil jo alle helst ud og dømme fodbold.”

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply