KFD
Nyheder

Comeback til Anders Hermansen hos KFD

Den tidligere Superliga- og FIFA-dommer Anders Hermansen, gav sig tid til et – desværre kun kort – comeback, med et besøg hos talenterne i KFD. Besøget foregik torsdag den 24. januar 2013 om aftenen, og varede i et par timer. Men kunne givetvis have varet ved meget længere…

Anders Hermansen fortalte råt for usødet om krav, muligheder, tanker og ting fra dommerverdenen
Anders Hermansen fortalte råt for usødet om krav, muligheder, tanker og ting fra dommerverdenen

”Anders Hermansen er jo en af de bedste topdommere og største talenter, som vi har haft, ikke blot herhjemme i Danmark, men måske i hele fodbolddommerverdenen”, som Bjarne Nigaard pænt og så sandt beskrev det i sin indledning til mødet.

Anders Hermansen kom bl.a. ind på følgende emner undervejs på aftenen:

– Anders’ karriere i korte træk

– Største oplevelse

– Værste oplevelse

– Anders’ oplevelse af ‘systemet’

– Gode råd til et ungt talent

– Fremtiden for danske dommere på topniveau

Et af højdepunkterne på aftenen var, at Anders Hermansen havde en præmie med, som man kunne vinde i en konkurrence. Selvfølgelig var alle talenterne anspændte, da præmien var indpakket i en papkasse, og kunne ikke gætte sig frem til præmien. Konkurrencen var godt gennemtænkt, for ingen havde set konkurrencen komme pludseligt. Konkurrencen gik ud på, at man skulle tro på sig selv og sine evner.

Der blev lyttet og lært intenst
Der blev lyttet og lært intenst

Det viste sig, at Danny gik hen og vandt præmien. Baggrunden var, at Hermansen lagde vægt på, at man skal tro på sig selv og sine evner – ting der i øvrigt også lægges vægt på som dommer. Sagt på en anden måde, så skal man ikke tvivle på sig selv, men det gælder om at tro og at overbevise sig selv om, at man kan gøre det, man har som mål.

Undervejs kunne talenterne stille spørgsmål, som Anders besvarede hudløst ærligt på baggrund af hans egne erfaringer. Der blev bl.a. talt om den meget vægt der er på træningen som topdommer, privatlivet og ikke mindst oplevelserne på forskellige udlandsrejser.

Til slut fik Anders Hermansen stor ros, og på vegne af talentgruppen fik han en gave, som en stor tak for den tid og forberedelse han havde lagt i arrangementet. Dette arrangement var en af de mest lærerige aftener, hvor alt information var uden omsvøb og kom fra en tidligere professionel dommers egne erfaringer. Det er en chance, som ikke kan fås igen. Der blev bragt rigtig mange gode råd på banen, som var til gavn for de unge talenter, og som de kunne udnytte.

Der skal lyde en kæmpe stor tak til Anders Hermansen!

Kristian Brkic

 

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply