KFD
Nyheder

Antallet af KFD-medlemmer sætter rekord

Medlemstallet i Københavns Fodbolddommerklub går kun én vej – opad. Det konstaterede klubbens fungerende formand, Frank Kanlund, da han bød velkommen til den årlige generalforsamling. 358 fodbolddommere er nu medlem af klubben.

KFD har rekordmange medlemmer - og salen blev fyldt med mange af dem tirsdag aften
KFD har rekordmange medlemmer – og salen blev fyldt med mange af dem tirsdag aften

Efter at have fortalt den glædelige nyhed, tog han fat på bestyrelsens beretning.

Årets dommercamp, hvor et stort antal dommere deltog i både kurser og den afsluttende fællesspisning, var en stor succes. Den efterfølgende evaluering afspejlede også medlemmernes tilfredshed, hvor over 90 procent af de deltagende udtrykte tilfredshed med arrangementet. Eller som Frank Kanlund konstaterede det:

Frank Kanlund aflagde sin første beretning som formand
Frank Kanlund aflagde sin første beretning som formand

“Fed læsning. Jeg er rigtig glad for, at folk gerne vil deltage, hvis vi afholder arrangementet igen. Vi kan godt klappe os selv på skulderen for det arrangement. Det var meget vellykket, og jeg tror aldrig, der har været gennemført noget tilsvarende i Danmark.”

Du kan se Frank Kanlunds beretning på video her.

DFU kæmper for højere kampgodtgørelse

SKAT har nu åbnet op for, at fodbolddommerne kan få omkostningsgodtgørelse op til 250,- kroner pr. kamp, men DBU har indtil videre ikke hævet beløbet, selvom DFU har indledt forhandlinger med DBU om at øge kampgodtgørelsen. De forhandlinger går indtil videre trægt:

“Lige for tiden ser det lidt sort ud på den front”, fortalte Frank Kanlund.

Bjarne Nigaard, DFU - er ikke imponeret over DBUs vilje til betale
Bjarne Nigaard, DFU – er ikke imponeret over DBUs vilje til betale

Omkostningsgodtgørelsen er ikke steget siden 2009. DFU har derfor bedt om at få indeksreguleret godtgørelsen, så den følger prisudviklingen. Det svarer i 2013-tal til en stigning på 18,- kroner per seniorkamp, og DBU’s manglende vilje fik forhenværende formand og nuværende medlem af DFUs bestyrelse, Bjarne Nigaard, til at tordne mod forhandlingspartneren:

“Alternativet er at honoraret bliver udhulet. Derfor synes jeg, at en regulering er en fair løsning”, konstaterede tidligere formand Bjarne Nigaard.

Frank Kanlund opfordrede derudover DFU til at lette det administrative bøvl, så flere indberetninger i fremtiden kan foregå elektronisk.

Talentprogrammet er meget tilfredsstillende

2012 blev også året, hvor KFD søsatte sit eget talentprogram med Kenn Hansen i spidsen. Også her udtrykte bestyrelsen sin tilfredshed, og takkede både talentchef og de mentorer, der har hjulpet talenterne til at blive endnu bedre.

I forlængelse af generalforsamlingen holdt Kenn Hansen i øvrigt samtaler med nye ansøgere, der ønskede at blive optaget i talentprogrammet.

Betina Engelbrecht - 3F-liga og KS-herrer på 2½ år
Betina Engelbrecht – 3F-liga og KS-herrer på 2½ år

Flere af dommerne er i det givne år rykket op. Her fremhævede Frank Kanlund blandt andet Betina Engelbrecht, der i sin bare 2½ år lange karriere, nu er indrangeret i KS for herrer og 3F-ligaen for kvinder.

 

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply