KFD
Nyheder

Opstartsmøde for talenterne

Onsdag eftermiddag var der opstartsmøde for Talentprogrammet sæson 2012/2013.

Talenterne har skudt deres talentudviklingsarbejde i gang for denne sæson, bl.a. med oplæg for hinanden, her Yasin om kost

Samtidigt var det første møde med Talentprogrammet for de 4 nyoptagne talenter: Kristian Brkic, Sebastian Aagerup, Christian Iversen samt Bjørn Kure. Ydermere var der besøg af David Nissen og Christian Vilhelmsen, som begge har søgt om optagelse. Grundet det store fremmøde af talenter såvel mentorer, havde Kenneth Egeberg lånt lokaler af B.93 på Svanemøllen, som således dannede rammerne om opstartsmødet.

Mødet var primært bygget op af forskellige oplæg relevante for arbejdsformen i Talentprogrammet, samt andre emner af betydning for hvordan man som dommer kan maksimere sin udvikling og præstation. Disse oplæg blev fremført af de etablerede talenter, som allerede har fungeret i Talentprogrammet.

Jonathan om de første udfordringer med triosamarbejde

Oplægsholderne kom omkring temaer som logbog, mentor-samarbejde, socialt engagement, ernæring og træning, samt oplevelser fra Avedøre-kurset. Oplæggene blev fulgt med stor interesse fra de øvrige talenter, og mange af oplæggene indbød også talenterne til at komme med deres individuelle inputs og refleksioner, hvorfor aktivitetsniveauet samt udbyttet hold et højt niveau hele aftenen (indtil klokken var slået 22.30, og kaffen var sluppet op). Kenns kamp fra Parken i maj med FCK – OB blev også analyseret med videoklip fra enkelte episoder.

Inspirerende (fedtfattig?) talentkage...

I pausen var der afsat tid til at talenterne skulle vejes og have målt fedtprocent. Da indvejningen blev annonceret, blev det til enkelte flakkende blikke blandt mentorerne. Da det dog gik op for mentorerne, at de slap for at skulle på vægten, blev mådeholdenheden overfor kagebordet imidlertid gemt væk igen…

Afslutningsvis blev der holdt møder i de tre klynger som talenterne er delt op i. Det er i disse klynger at talenterne opfordres til selv at lave arrangementer, for på den måde at skabe yderligere erfaringsudveksling. Konceptet i Talentprogrammet er nemlig ikke nødvendigvis at følge et fast forløb samlet, men derimod i højere grad at være ansvarlig for, samt at skabe egen udvikling.

Efter en lang og lærerig aften kunne talenterne drage hjem med en masse gode nye inputs.

Bjørn Kure

 

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply