KFD
Nyheder

Internationale indtryk 1: Betina Engelbrecht til Nordic Open Tournament

Hen over sommer og efterår har en lang række KFD’ere fået dommeroplevelser ude i den store Verden. fodbolddommer.dk bringer i en serie over de næste uger indtrykkene fra hvad en hobby også kan give af internationale indtryk. I dag lægger vi ud med Betinas historie.

Foto: officielt turneringsbillede

I perioden fra søndag den 8. juli til søndag den 15. juli 2012 var jeg blevet udtaget som dommer til Nordic Cup for U-17 piger i Alta og Hammerfest, Nordnorge. Det var min første internationale opgave som dommer, hvilket jeg havde set meget frem til. Der deltog i alt otte hold i turneringen.

Foto: Officielt turneringsbillede

Jeg fik dømt to kampe i turneringen, og var fjerdedommer i en tredje.

Først var jeg fjerdedommer i kampen mellem Holland og Norge, og dagen efter dømte jeg kampen mellem Finland og Frankrig. Til sidst var jeg heldig at være én af de, der skulle dømme en placeringskamp.

Det var utroligt lærerigt at møde de andre dommere og udveksle dommererfaringer. Der var dommere med fra syv forskellige lande (Danmark, Finland, Holland, Island, Norge, Sverige og Tyskland), samt tre kvindelige observatører fra Norge, hvoraf den ene var observatør i FIFA-regi. Det var specielt interessant at se, hvilke forskellige dommere vi hver især var, og hvilke kompetencer vi havde, samt hvilket niveau hver dommer dømte på. Der var dommere, som havde mange års erfaring og derved kunne byde ind med mange relevante råd og vejledning. Andre dommere havde deres debut med linjedommere.

Der var nogle store udfordringer i forhold til valg af samme dommertøj, pga. at nogle dommere brugte Adidas og andre Umbro. Der var forskellige farver afhængig af kollektionen, men dette løste vi godt i fællesskab ved at låne hinandens tøj. Jeg havde medbragt alt mit Adidas og Umbro tøj for at være dækket helt ind, så i mit tilfælde var det i hvert fald rigtigt, at en kvindes taske indeholder lidt af hvert.

Jeg fik på turneringens sidste dag fornøjelsen af at skulle dømme kampen om 5. og 6. pladsen mellem Finland og Tyskland

Min oplevelse af kampene var, at det generelt gik godt for mig, og jeg havde heldet til at træffe de rigtige valg. Jeg har fået rigtig meget med mig hjem at arbejde videre med, men også en kæmpe oplevelse, der er med til at motivere til flere kampe.

Det var også en fantastisk og uforglemmelig oplevelse at skrive autografer til en hord af entusiastiske børn. At se deres smilende ansigter, der var så stolte – det glemmer jeg aldrig. En norsk dreng sagde til mig, at hans drøm nu var gået i opfyldelse 🙂 Ak ja, det kan være mørkt og kedeligt der oppe nord for polarcirklen… Jeg fik også oplevet midnatssolen og den smukke norske natur.

Det var en meget unik og minderig oplevelse at være en del af turneringen i Norge, som jeg sent vil glemme. Det har været spændende og ikke mindst rigtigt sjovt at lære nye mennesker at kende.

Betina Engelbrecht

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply