KFD
Nyheder

Nye retningslinjer for karakterer i udviklinger

I tirsdags holdt dommerudvalget som bekendt sit sommermøde. På mødet blev det besluttet at justere på retningslinjerne for karaktergivning i forbindelse med udviklinger.

Lars Gerner - her i aktion som udvikler

“Helt konkret gælder ændringen ved kampe, hvor en dommer får en udvikling i en højere førsteholdsrække, end vedkommende er indrangeret i”, forklarer Lars Gerner fra dommerudvalget. “I sådanne kampe skal der ikke gives karakter!”

Ændringen gælder for såvel “prøvekampe” som for administrativt tildelte kampe (kampe hvor DBU K har været nødt til, at give en dommer en højere rangeret kamp)

“Denne beslutning tager sit udgangspunkt i, at der gennem de sidste par år, er kommet meningstilkendegivelser fra flere udviklere om, at det var svært at karakterfastsætte en præstation, hvis dommeren normalt var indrangeret 1-2 rækker længere nede, end den kamp der skulle afvikles”, uddyber Gerner.

“Andre tilfælde, hvor end dommer har opnået en meget høj karakter i en kamp som vedkommende ikke indrangeringsmæssigt var berettiget til at dømme – og så efterfølgende var sikker på, at skulle rykke flere rækker op i systemet – er også medvirkende til beslutningen”.

Alle skal fortsat have karakterer i den række hvor de er indrangeret til at dømme (minus DS-dommerne), og der skal fortsat gives karakter, hvis man har en udvikler i andetholdsrækkerne : Serie 1, pulje 3 , Serie 2, pulje 5/6 , serie 3, pulje 8/11 osv, men hvis en dommer tildeles en kamp i en højere førsteholdsrække – f.eks hvis en serie 1 dommer skal dømme en KS-kamp , eller en serie 3 dommer skal dømme en serie 2, pulje 4 kamp og der er udvikler på – skal udviklingen gennemføres, men der skal ikke gives en karakter.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply