KFD
Nyheder

Med Stig på første udvikleropgave

Stig havde håbet at fange en frisør inden interviewet, men tiden var ikke til det

Jeg mødes med Stig Wulff Andersen i Fælledparken, hvor han skal ud og være udvikler for første gang efter endt udviklereksamen. Dommeren hedder Mirza Hasanbasic, og holdene er Østerbro IF og Bk. Fremad Amager i serie 2. Stig har tydeligvis forberedt sig efter vejrudsigten, og har både solbriller og paraply med. På vej hen mod banen hvor slaget skal stå, begynder Stig og jeg at udveksle oplevelser og Stig fortæller, da vi går hen over en bane, at han her har sit stærkeste minde fra Fælledparken, da han som linjedommer fik en fibersprængning 5 minutter før tid.

Snakken går let og jeg føler at jeg her har en kollega med rigtig mange års erfaring på banen, men her bliver jeg overrasket da vi kommer ind på det emne. “Jeg har været dommer i de sidste 10 år. Jeg var lidt sent ude, da jeg jo var 51 da jeg bestod eksamen. Jeg har aldrig været indrangeret, men jeg har hygget mig rigtig godt med at dømme alt fra ungdom og til serie 3. Det har været vigtigt for mig at jeg selv kunne styre tempoet, og jeg har haft det rigtigt sjovt i kampene jeg har været ude i.”

Et hjørnespark med både Mirza og Stig velplaceret i situationen

Historien om fibersprængningen bliver aktuel da man spørger til valget om at træde udenfor linjerne og udvikle i stedet for. “Benene gør vrøvl. Jeg synes næsten ikke at jeg kan dømme 2 kampe uden der så er noget galt med dem i den tredje. Så det her er en rigtig god måde at forblive i spillet.” Stig har gennem de sidste år været vejleder og har hjulpet med at få nye dommere igennem de første opgaver. Herefter blev han udvalgt, efter selv at have vist interesse, til at tage uddannelsen som udvikler.

Han håber nu at kunne gå skridtet videre og give nogle redskaber med i bagagen også. “Det giver vel lidt sig selv, at jeg håber på at kunne give nogle redskaber og udvikle de dommere jeg ser på. Det er jo det, det hele handler om. Så jeg skal ud og hjælpe dem videre, for det er det som er min opgave. Mirza har f.eks. skrevet lidt om, hvad han arbejder med og lidt om hans dommerbaggrund til mig og så vil jeg prøve at gribe fat i det. Han skrev i øvrigt at han har glædet sig, og det må jeg sige at jeg virkelig også har.”

Stig observerende med blokken og pennen i baghånden

Efter lidt mere småsnak fløjter Mirza op, og jeg siger tak for snakken til Stig for at overlade ham til udviklergerningen. Stig skal allerede ud og udvikle igen næste weekend.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply