KFD
Nyheder

Fornyet samarbejdsaftale med DBU K

Med virkning fra årsskiftet er en ny samarbejdsaftale mellem KFD og DBU K trådt i kraft.

“Den tidligere blev opsagt af DBU K på baggrund af DBUs opsigelse af alle aftaler med DFU og dommerklubberne sidste sommer”, forklarer KFD-formand Bjarne Nigaard. “Men nu hvor DFU og DBU igen har indgået en samarbejdsaftale, kan vi heldigvis ‘genoplive’ den tidligere samarbejdsaftale med DBU K”.

KFD har fortsat Danmarks bedste aftale om gratis adgang til fodbold - som her til divisionskamp i Vanløse IP

Selv om der står nye datoer og årstal på samarbejdsaftalen, så er den stort set identisk med den tidligere samarbejdsaftale. Og det betyder, at en række fordele opretholdes for KFD og den enkelte dommer.

“Fx. har vi stadig Danmarks bedste ordning med gratis adgang til fodboldkampe”, fremhæver Bjarne Nigaard. “Her i København har KFDs aktive medlemmer adgang til de lokale stadions med kampe fra 1. division og ned efter. Så selv om det standardiserede adgangskort, der sendes ud, alene taler om adgang fra KS og ned efter, så gælder dette altså ikke i København”.

Egentlig gælder aftalen om gratis adgang også for Superligaen, men da FCK, som eneste københavnerhold i ligaen, aktuelt ikke vil deltage i aftalen via DBU K, kan man ikke få gratis adgang til Parken.

Af andre ting der er fastholdt er KFDs fætterordning, KFDs fastholdelsesaktiviteter for nyuddannede dommere, KFDs ret til at agere ‘advokat’ for dommere der involveres i disciplinærsager, samt regional og nordisk udveksling.

“Til gengæld indestår vi bl.a. for, at KFDs dommere prioriterer kampe under DBU K før andre kampe”, tilføjer Bjarne Nigaard. “Det betyder i praksis, at hvis man som dommer i KFD får tilbudt en ‘privatkamp’ samtidig med en DBU K-kamp (fra enten Ken eller DBU K’s kontor), og det ikke er muligt at deltage i begge kampe, så skal man vælge sidstnævnte. Og man skal naturligvis huske at meddele løbende og i ordentlig tid om evt. afbudsdage mv., så DBU K kan disponere dommerpåsætningen.”

I dagligdagen har den formelle samarbejdsaftale sjældent reel betydning.

“Forholdet mellem KFD og DBU K bygger heldigvis på konstruktiv dialog og løsningsorienteret samarbejde. Det har det gjort hele tiden, og det bliver det ved med, hvis det står til os”, slutter Bjarne Nigaard.

Du kan læse samarbejdsaftalen i sin helhed her: Samarbejdsaftale KFD og DBU K

Hi, I’m admin

Leave a Reply