KFD
Nyheder

Sådan kommer du med i KFDs talentprogram

 
 

Talentchef Kenn Hansen og talentprogrammet har nu åbnet for ansøgninger

KFD’s nye talentprofil er tilgængelig på nettet, både som nyhed her på siden, og som dokument på KFDs fb-gruppe. Den er udgangspunktet for, hvem vi leder efter. Det kan være, at ikke alle evner er fuldt udviklede, men det er et helt ufravigeligt krav, at talenter arbejder målrettet på at kunne leve op til denne beskrivelse. Hvis du efter at have læst talentprofilen mener, at du kan og gerne vil indgå i talentprogrammet, kan du ansøge om det. Bemærk, at der ikke ledes efter talenter på et vist indrangeringsniveau – det kan være såvel DS’ere som ikke indrangerede. Det kan være dommer-fokuserede som linjedommer-fokuserede, og det kan naturligvis være mænd såvel som kvinder.

I oversigtsform ser optagelsesproceduren ud som følger:

1)    Interesserede KFD’ere sender en skriftlig ansøgning om deltagelse i talentprogrammet til talentchefen

2)    Der udvælges ansøgere, som skal til samtale

3)    Samtaler afholdes

4)    De udvalgte talenter informeres om optagelsen og det videre forløb af  talentchefen.

5)    På KFD’s generalforsamling den 31. januar 2012 offentliggøres deltagerne i  talentprogrammet.

Den uddybende forklaring

1)    Hvis du er interesseret i at deltage i talentprogrammet, og du mener, at du lever op til, eller gennem egen udvikling kommer til at leve op til, talentprofilen, så skal du senest d. 2/12 2011 sende en kort motivation (maks. 10 linjer) om, hvorfor du gerne vil optages i talentprogrammet. Ud over denne beskrivelse skal du vedlægge/vedhæfte kopier af samtlige udviklinger fra de sidste to år (hvis du har fået dette), et foto af dig selv, en kort beskrivelse af hvad du laver uden for dommerverdenen, og så skal du lave et dommer-cv: Alder, historisk indrangering (hvornår startede du, og hvilke år har du ligget i hvilke rækker), hvilke kurser har du været på hvornår, samt eventuelle andre relevante dommerinformationer. Alt dette sendes i én mail til talentchefen, hvis kontaktinformationer kan rekvireres hos Kenneth Egeberg hos DBU KBH

2)    Talentchefen vil gennemgå alle ansøgninger og rådføre sig med repræsentanter fra DBU KBH, dommerudvalget, bestyrelsen og talentmentorerne. Alle ansøgere vil få skriftligt svar på, om de er udvalgt til samtale, senest 8/12 2011.

3)    Et optagelsesudvalg bestående af ovenstående repræsentanter vil i januar 2012 afholde personlige samtaler med de udvalgte ansøgere. Samtalen vil starte med en maks. 10 minutters mundtlig præsentation (uden brug af AV-udstyr) fra ansøgeren selv. Denne præsentation skal indeholde ansøgerens motivation for at deltage, samt en beskrivelse af de dommermæssige og sociale styrker og svagheder, ansøgeren har. Ansøgeren må meget gerne beskrive, inden for hvilke områder, og på hvilken måde, vedkommende vil udvikle sig for at blive topdommer. Herefter har optagelsesudvalget mulighed for at stille spørgsmål til ansøgeren i 5 min. Bemærk, at det hverken er et krav eller en forventning, at man kan afholde en topkvalificeret præsentation i bedste Obama-stil. Det er dog et krav, at man har et minimum af kommunikative og sociale evner, samt selvindsigt i eget udviklingsstadium som dommer – og samtalen handler mest af alt om at vise dette. Da et markant engagement og dedikation samt en troværdig personlighed er en forudsætning for at kunne deltage i talentprogrammet, vil det også være kvalificerende at vise dette allerede under samtalen. Man behøver altså ikke at sparke døren ind og hoppe op på bordet med et step-show, hvis man hellere med rolighed og ydmyghed vil fortælle, at man tror, man kan tilføre KFD noget som talentdommer. Vi vil hellere have upolerede dommere med et fantastisk drive eller en indre tro og ro, end mere veludviklede dommere uden engagement over for tiltaget og egen udvikling.

4)    Alle ansøgere, der har været til samtale, vil få et telefonopkald fra talentchefen med svar på, om de er optaget i talentprogrammet, samt en begrundelse for valget. Hvis man ikke er optaget i talentprogrammet, kan man efter eget ønske få svar på, om det i fremtiden er realistisk at blive optaget, og i givet fald hvilke kompetencer, man skal videreudvikle eller erhverve sig.

5) Da talentprogrammet er en væsentlig faktor for KFD’s fremtidige profilering, og da det samtidig er utrolig vigtigt at afmystificere projektet og få det funderet så bredt som muligt i klubben, vil hele klubben blive involveret i så meget som muligt, og der vil være størst mulig åbenhed omkring projektets tiltag, dog naturligvis med respekt for deltagernes behov for fortrolighed. I denne åbenheds tjeneste informeres om projektet og dets deltagere på generalforsamlingen i KFD, både i 2012, men også fremover.

Hi, I’m admin

Leave a Reply