KFD
Nyheder

Et års karantæne for spyt mod dommer – klub under observation

Den 23. oktober i år dømte en af vores KFD-kolleger en kamp i serie 4 med holdet 1 Way FF.

Undervejs i kampen begyndte spillerne fra 1 Way FF desværre at opføre sig stærkt uacceptabelt. Provokationer, aggressive tilråb, nedværdigende udtryk og fagter, truende adfærd.

Tingene kulminerede, da en spiller som reaktion på, at et fripark dømmes mod ham, spyttede bevidst mod dommeren – dog uden at ramme.

Spilleren udvistes naturligvis.

Spilleren har nu fået sin karantæne fra DBU K Disciplinær. Den lyder på et års tænkepause fra fodbolden.

“Det er isoleret set helt fint”, siger KFD-formand Bjarne Nigaard. “En så nedværdigende og truende handling skal som minimum koste et års karantæne”.

De øvrige spillere hos 1 Way FF deltog også i stort omfang i løjerne, men blev af hensyn til kampens gennemførelse og dommerens sikkerhed ikke udvist/indberettet enkeltvis.

Derfor kan de desværre ikke tildeles individuelle karantæner, men i afgørelsen fra disciplinærudvalget hedder det i stedet bl.a.:

“… Det indskærpes på det kraftigste overfor 1 Way FF at DBU København ikke vil acceptere den beskrevne adfærd. Hvis klubben finder denne adfærd acceptabel henstiller disciplinærudvalget til at klubben genovervejer sit medlemskab af DBU København. Der vil i en ikke defineret periode blive foretaget observationer af klubbens kampe fra DBU Københavns fair play ambassadører. …”

Kommer der en næste gang - er det rødt kort til 1 Way FF fra KFD

Også denne del af afgørelsen møder tilfredshed hos Bjarne Nigaard.

“Det er heldigvis et tydeligt signal til klubben om, at de er gået langt over stregen”, siger KFD-formanden. “Jeg er dog utrolig ærgerlig over, at det i det hele taget er kommet så vidt. Det burde jo langt tidligere i forløbet have været tydeligt for normalt fungerende mennesker, at de allerede havde passeret det acceptable med flere lysår”

Dommeren fra kampen har desværre efter episoden valgt at indstille sin aktive karriere som dommer, fordi oplevelsen har fået lysten til at dømme fodbold til at forsvinde.

“Hvordan finder voksne mennesker på at opføre sig sådan? I en kamp i serie 4, der skulle være for sjov? Jeg kan ikke tydeligt nok understrege, at hvis de enkelte spillere og klubben ikke forstår signalet nu, så skal de ikke forvente, at KFD bidrager til, at de skal kunne spille fodbold længere”, slutter Bjarne Nigaard.

Hi, I’m admin

Leave a Reply