KFD
Nyheder

Dagbog fra Enrique Cordova-Jensens U/21-EM (Del 3)

Barcelonas unge angriber Bojan Krkic (forrest) og resten af det spanske landshold er klar til semifinalen i EM-slutrunden for U/21. Privatfoto

Mandag 13. juni

Jeg var oppe lidt i 8 efter først at havde gået til køjs ved ca. 2 tiden så små 6 timer er det blevet til. Jeg ringede til Silkeborg Sygehus og fik hurtigt fat i skadestuen og forklarede dem situationen.

Sygeplejersken ville aftale nærmere med røntgen afdelingen og ringe tilbage til mig hurtigst muligt, så indtil videre tegner det godt.

Efter diverse telefonopringninger frem og tilbage er aftalen at vi møder op kl. 14.30 til indskrivning og derefter diverse røntgen og scanninger. I mellemtiden er holdet taget til DGI-Huset i Herning til et timelangt Spa ophold. To trænere er taget ud at spille tennis så der hersker ro på hotellet lige nu og der er tid til at følge op på et par ankomster fra Spanien i løbet af de næste par dage.

Spanien har bedt mig forespørge UEFA om de må sætte en pool op i omklædningsrummet i Viborg Stadion. Poolen bruger de til spillerne hvor de har benene i vand med en hulens masse is i, så det er en kold affære. Det skulle gerne hjælpe i forhold til restitution. Jeg afventer at UEFA melder tilbage om de må sætte poolen op i omklædningsrummet. Det må de gerne men de skal selv sørge for ekstra is til poolen så jeg skal give dem informationen og så ser jeg hvad de bestemmer sig for i sidste ende. De har forespurgt om de kan tjekke omklædningsrummet ud i dag, men fysioterapeuten Tico Gomez synes at det kan vurderes ud fra billeder af omklædningsrummet, derfor sender UEFA disse til mig senest kl. 16.00.

Klokken er ca. 14.00 og de er i gang med at spise frokost og herefter skal vi på sygehuset med to spillere, Jeffren og Adrian samt den spanske trænerassistent Lopetegui. Lige nu snakkes der om hvem der skal følge med mig da den spanske læge er en gammel og ret så bestemt herre som ingen rigtigt tager alvorligt og helst vil undgå da han blander sig unødigt i alt. Hvorfor man har så gammel en mand med som læge forstår jeg ikke men det er jo deres sag.

Inden turen til hospitalet nåede jeg dog lige at være tolk i en små 10 minutter for en journalist fra BT, som gerne ville lave et interview med de to spanske spillere der var til rådighed i dag, Didac Vilá som til dagligt spiller i AC Milan og Martin Montoya som spiller i FC Barcelona, begge forsvarsspillere.

Turen til hospitalet gik godt og jeg må indrømme at respekten for lægen steg et par grader, på trods af at han ikke er så god til engelsk så fik han via latinske betegnelser forklaret sig på glimrende vis. Efter ca. 3½ time på hospitalet var de blevet indskrevet og efterfølgende fået taget diverse røngten billeder og en enkelt CT-scanning.

Undervejs på hospitalet fik vi rykket træningen en halv time til afgang kl. 18.00. Træningen var primært for de spillere der ikke var i kamp i går så derfor var der blevet ca. 8 spillere tilbage på hotellet. En tjekkisk journalist spurgte mig om der var mulighed for et interview med en spiller, men det afviste den spanske pressechef, da pressen må bruge de åbne seancer på hotellet dagligt fra ca. 13-14. Alt gik fint til træning og derefter retur til hotellet og afvente deres aftensmad kl. 21.00. Indtil da var der en ankomst mere at planlægge til samt afgang af tre VIP fra delegationen om et par dage.

Transportmæssigt foregår det sådan at jeg et par dage i forvejen sender et transport skema til hovedkvarteret i Århus. De sætter biler og chauffører på som kører efter de anvisninger vi har bedt om i skemaet. Indtil videre har jeg haft 6 af disse transporter og som jeg har skrevet tidligere så gik den ene med Fernando Hierro galt. Presset på disse transporter er mega stort og allerede få dage inde i turneringen var det presset til bristepunktet for at få dagenes kørsler til at gå op. Indtil videre har jeg været heldig og håber på at det fortsætter sådan. Jeg krydser fingre :o)

For første gang i et par dage kom jeg i seng før midnat og nåede at videochatte med Sanne inden tandbørsten og sengen kaldte.

Tirsdag 14. juni MD-1 Tjekkiet

Jeg stod op lidt over 7 da jeg havde aftalt at videochatte med familien kort inden børnehave, skole og arbejde kalder.

Programmet i dag er umiddelbart ikke stramt og der ser ikke ud til at dukke nogen overraskelser op. Vi skal til sikkerhedsmøde kl. 17.15 på Viborg Stadion som det første punkt men inden da skal jeg en tur forbi hospitalet og afhente en CD-rom med billederne fra gårsdagens CT-scanning samt røntgenbilleder for Adrian Lopez som ikke blev udskrevet i går. Jeg ringer dog til hospitalet ved en 9 tiden og laver en aftale, da der ikke er nogen grund til at gå forgæves. Ellers må jeg indtil videre se hvad dagen bringer.

Under min lille gåtur til hospitalet ringede jeg til hovedkvarteret i Århus da jeg kort forinden selv havde observeret en ældre herre i ukrainsk træningsdragt på i hotellets reception. Et andet deltagendes holds delegation må under ingen omstændigheder opholde sig i samme hotel efter UEFAs regler og derfor gav det stor undren at han var i lobbyen.

Han gik hurtigt igen og jeg tog en snak med receptionisten og derefter hoteldirektøren for at minde dem om proceduren hvis han skulle komme igen eller andre fra Ukraine dukker op. Jeg bad desuden hoteldirektøren om at evt. tjekke med de andre hoteller i området og det viste sig at en delegation fra Ukraine har 5 værelser på Hotel Dania som ligger 5 minutters gang fra det spanske hotel. De samme personer har for tre uger siden forsøgt at få værelser på det spanske hotel og er blevet blankt afvist.

Jeg informerede Nikolaj Sloth i Århus om denne oplysning og kunne også give videre at to andre ukrainere var blevet set i receptionen af andre var det spanske følge blandt andet havde Manuel set en af dem. Nikolaj følger op med UEFA og de giver mig besked efterfølgende, så indtil videre har jeg informeret holdet sekretær samt sikkerhedschefen for Spanien og indtil videre er de tilfredse med håndteringen af sagen og afventer også UEFAs træk.

En hurtig gåtur op til byen med en VIP som skulle en tur til frisøren og have vekslet lidt penge blev det også til inden spillerne og delegation har frokost kl. 13.00.

Ved ca. 15.00 hentede jeg sammen med Tico hans familie ved banegården, det er en af deres fysioterapeuter, de har været en tur i Århus og skal tilbringe et par dage i Silkeborg inden de drager videre til København.

Kl. 16.00 var det tid at tage af sted til Organisational meeting i Viborg op til kampen mod Tjekkiet. Den delegerede fra UEFA er en italiener, Danilo Filacchione, og selve mødet gik fint uden nogle overraskelser af nogen art.

Vi så efterfølgende lidt af kampen mellen Schweiz-Island mens vi ventede på spillerbussen til den lukkede træning på stadion. Halvvejs inde i træningen blev jeg prikkede på skulderen af UEFAs Media Officer på stedet. Han ville gerne have mig til at oversætte den efterfølgende pressekonference med træner Luis Milla og Javi Martinez.

Enrique Cordova-Jensen (th.) til pressekonference.

Jeg tjekkede med den spanske presseofficer Raul Del Prado om det var ok med ham, og da han ikke kan engelsk ret godt synes han at det var perfekt. Lige pludselig sad jeg ved et podie med mikrofon og det hele flankeret af UEFAs Media Officer og de to fra de spanske hold. Det var sjovt og udfordrende at skulle oversætte både spørgsmål og svar og ydermere var det alt hvad de sagde der skulle oversættes og ikke kun det der blev spurgt på spansk. Det fik jeg at vide der jeg sad der så gode råd var dyre og det var bare om at springe ud i det.

Tilbage på hotellet fik jeg en kort snak med Frank Arnesen og Bjarne Hansen og efterfølgende lidt at spise sammen med Manuel, jeg må indrømme jeg var lidt bombet efter presseseancen og var på vej i seng. Men jeg blev lige stoppet af Francisco som bad mig om at aflyse morgentræningen i morgen på kampdagen. Et par hurtige telefonopringninger til busselskabet og Rasmus i Silkeborg BK og så var det ordnet.

Det var lidt over midnat da jeg i hotellets bar støder ind i Flemming Berg. Han arbejder til daglig som scout for Chelsea i Portugal/Spanien og jeg havde haft fornøjelsen at møde ham en måneds tid tidligere, da jeg var afsted med U-20 landsholdet i Portugal ifm. en træningskamp. Vi satte os ned for hvad der blot skulle have været en kort bemærkning men endte med at blive en lang snak om fodbold og det danske hold som tidligere havde vundet over Hviderusland med 2-1 i Århus. Jeg fandt min pude ved ca. 2.30 om morgenen.

Onsdag 15. juni.
Efter en lidt sen morgenmad var det blevet tid til at planlægge 3 VIP afgang til i morgen formiddag. Derudover bekræftede jeg bussen til holdet senere på dagen til kampen mod Tjekkiet. Jeg udnyttede formiddagen til at besøge Adidas som ligger en små 15 km. fra Silkeborg. Jeg fik lidt forskellige trøjer og bolde med og hvis det var muligt ville de gerne have autografer på lidt forskellige ting til kontoret.

Jeg var tilbage på hotellet ca. kl. 14 og gjorde mig ellers klar til afgang mod Viborg kl. 15.45. Vi kom fint af sted og ved ankomst til stadion blev jeg mødt af den samme UEFA pressechef som i går. Han ville meget gerne benytte mig til den officielle pressekonference igen og det sagde jeg selvfølgelig ok til. Vi ændrede dog lidt på proceduren så der kun blev stillet et spørgsmål af gangen og derefter oversættelse for at servicere pressen bedst muligt.

I spillertunnelen hilste jeg på Tjekkiets TLO, Betty og da Jacob Wadland var på besøg for at kigge bold så fik vi ham til at tage et par billeder af os. Et hurtigt væddemål blev arrangeret; taberen skulle give vinderen øl ved lejlighed.

Kampen blev endnu en magtdemonstration af det spanske hold. Adrian Lopez blev dobbelt målscorer og i det hele taget holdt man Tjekkiet fra de helt store chancer samtidigt med at man selv producerede flere chancer end i foregående kamp mod England. I det hele taget en fornøjelse at se på Viborg Stadion. I pausen hilste jeg på Lise, Pia, Rikke og et par af de danske spillere og ledere som var kommet for at se kampen.

Den officielle pressekonference forløb rigtig fint med Luis Milla og Adrian Lopez på podiet.
David De Gea og Cesar Azpilicueta var blevet udtaget til doping kontrol og derfor tog det ret lang tid før de kom tilbage til omklædningsrummet. Så lang tid at holdet valgte at køre til hotellet i Silkeborg og så blev jeg hængene og ventede på de to spillere og lægen.

Spanien havde fået lov af UEFA til at sætte den famøse pool op og det var jo ganske fint. Desværre valgte trænerteamet, i god mening, at hjælpe til omkring tømningen af poolen og da det er de tre tøjfolk der er eksperter så endte det med at det sejlede med sindssygt meget vand i omklædningsrum og gangen udenfor. Stadioninspektøren så mildest talt ikke glad ud og han gik ret så frustreret op til UEFAs Venue Director som kom ned og inspicerede ulykken. Han sagde ikke noget trak lidt på smilebåndet og gik op igen. Stadioninspektøren havde fået sin normale kulør tilbage og meddelte at de nok skulle tage sig af det. En rum tid senere mens vi ventede på de to spillere til doping test startede to mand maskinerne som sugede alt vandet op på nærmest ingen tid.

Tilbage på hotellet fik jeg at vide at torsdagens eftermiddags træning var skubbet frem til om formiddagen og da der også var arrangeret spa i Herning så var der brug for to busser. De blev bekræftet med det samme og ingen problemer med det.

Efter en sen aftensmad gik vi en tur og Manuel og mig tog os en øl i byen inden det var tid til at sove.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply