KFD
Nyheder

Dagbog fra Enrique Cordova-Jensens U/21-EM (Del 2)

Enrique Cordova-Jensen i stiveste puds før mødet med Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik under EM-slutrunden for U/21-landshold. Privatfoto
Fredag 10. juni

Efter morgenmaden, blev bus til træning bekræftet og så var det om at afvente besøg fra UEFA i to omgange. Først kom der en fotograf der skulle tage billeder af spillerne til brug i diverse storskærme under turneringen og derefter et lidt mere interessant møde med UEFAs dommerkomite ved Marc Batta. Han er tidligere fransk topdommer og han gennemgik retningslinjerne for turneringen ved at bruge udvalgte video eksempler.

Den eneste grund til at jeg var med til mødet var såfremt der var noget der skulle oversættes fra engelsk til spansk. Der blev der ikke brug for men det var spændende at være med til i den halve time det varede. Efter frokosten var det tid til at klæde om til jakkesæt for UEFA havde indkaldt til diverse møder samt Opening Dinner i Viborg.

UEFA havde planlagt at afholde Head of Delegation, Security og Medical Meeting samtidigt fra kl. 17.15 på Viborg Stadion. Jarry Matatko, en af de to rejseagenter for Spanien, skulle oversætte for den spanske læge og jeg havde arrangeret sådan at Arthur skulle oversætte for den spanske sikkerhedschef på sikkerhedsmødet.

Head of Delegation skulle jeg deltage i sammen med Francisco, holdsekretæren samt delegationsleder Manuel Duran og pressechef Raul Del Prado. Mødet gik fint, man gennemgik nogle af de vigtigste forpligtelser i forhold til medierne og sponsorer og før selve mødet byttede alle forbund gaver med hinanden.

Der var også en gave fra UEFA til alle og derefter gjaldt det om at komme fra Viborg Stadion til Golf Salonen ikke langt derfra, hvor den officielle åbningsmiddag skulle finde sted. Til denne middag briefede jeg kort den spanske delegation om royal etikette i Danmark da HMS Kronprins Frederik deltog i åbningsmiddagen. Viborgs borgmester holdt tale og det gjorde også DBU formand Allan Hansen. Mellem de forskellige serveringer holdt også UEFAs vicegeneralsekretær en tale.

Alt imens disse møder foregik holdt Silkeborg BK åben officiel træning ude på træningsanlægget med over 400 besøgende. Sikkerhedsaftalerne skulle stå sin prøve og jeg fik løbende SMS beskeder med hvordan det gik under åbningsmiddagen.

Rasmus og hans team af frivillige var suveræne og fik det hele afholdt i god ro og orden og i det hele taget havde hele planlægningen holdt vand, så der kun skal små justeres til efterfølgende træninger.

Jeg snakkede med Rasmus over telefonen tilbage i hotellet og derefter var der dømt lidt mails til UEFA for at få en endelig bekræftelse på træninger på stadion for de tre gruppekampe. Det er hjemmebane holdet som typisk vælger først omkring træningstider på stadion. UEFA har to tider at vælge i mellem og der er typisk 45 minutter imellem de to tider så holdene ikke møder hinanden før kampen.

Træningerne må vare højst 60 minutter og UEFA tager nærmest tid på dette til sekundet da det skal være lige for begge hold. Herefter var det lidt sen natmad og på hovedet i seng efterfølgende.

Lørdag 11. juni – MD-1, Spanien-England

Efter morgenmad var det igen tid til at bekræfte og planlægge transport for de næste par dage og følge op på disse. Mens jeg sad på kontoret bad Tico, en af deres fysioterapeuter, mig om at gå med ned på apoteket så jeg kunne hjælpe ham med at købe noget hostesaft til den anden fys, Julio, som lå i sengen med hoste og ikke må forlade sit værelse af frygt for at han kan smitte spillertruppen.

Nede i byen fandt vi hurtigt apoteket og hostesaft til Julio. På vejen ud mødte vi den spanske doktor som også skulle til apoteket. Han havde skrevet en recept på et stykke papir og ville nu have 3 forskellige medikamenter.

Det tog næsten en time at få alt dette til at køre og i sidste ende kunne han kun få en ting med hjem resten skulle bestilles og vil med lidt held komme til afhentning omkring d. 17. eller 18. juni. Manuel og jeg gik derefter en gåtur i byen da han gerne ville ud at købe sig en skjorte, derefter retur til hotellet og gøre klar til afgang mod Herning Stadion og organisationsmøde op til England kampen.

Før afgang til organisationsmødet ville jeg hurtigt bekræfte en transport der var bestilt til blandt andet Fernando Hierro, han er forbundet sportschef, og skal afhentes i Århus lufthavn og derefter direkte til træningen i Herning. I centralen havde man ikke nogen kørsel på denne tur planlagt og gode råd var dyre.

Det viste sig at skemaet var blevet forlagt og var ikke kommet med i den samlede planlægning for dagen. Udfordringen blev løst ved at ringe til Arthur som slå til på muligheden for at hente Fernando Hierro.

Jeg sørgede efterfølgende for at få Arthur akkrediteret som chauffør efter aftale med Rikke Olsen fra hovedkvarteret i Århus. Organisationsmødet starter i denne turnering altid kl. 17.15 på det stadion hvor kampen spilles dagen efter.

Foruden den UEFA delegeret til kampen er UEFAs Venue Director, typisk en person der varetager alle områder vedr. arrangementet og UEFA Media Officer, dvs. pressechefen som styrer de officielle pressekonferencer samt de forskellige små interview med spillere/trænere før under og efter kampen.

Så er der repræsentanter fra Politiet og evt. brandvæsen til stede og typisk er der også en stadioninspektør med også. Delegationer fra England og Spanien har typisk holdsekretær, samt delegationsleder og sikkehedschef med og de respektive TLOer deltager også.

Normalt ville dommerne også deltage men i slutrunder gør man det efter havd jeg har fået at vide ikke da UEFA varetager de dommerrelaterede områder der evt. kunne være. Man gennemgår hurtigt countdown for kampen samt diverse holdskemaer som skal afleveres ved ankomst på stadion.

 
Det spanske spillertøj lagt frem, så det kan godkendes på organisationsmødet før gruppekampen mod England (1-1). Privatfoto

Spillertøj godkendes af den delegerede og der mindes om anførerbindet og diverse andre praktiske ting såsom antallet af udskiftningsspillere, opvarmning, hvor lang tid opvarmningen varer osv.

Derudover bliver de to hold enige om muligheden for at vande banen kort før kick off. Både England og Spanien var enige om at banen bliver vandet efter opvarmningen på stadion. Da der var tid inden holdet skulle komme til deres træning på stadion kørte vi ind til Herning by og gik op til torvet hvor der ligger en fanzone. Delegationen var meget overrasket over fanzonen, den var ok besøgt og de synes at det var et flot setup.

I Spanien er der ikke tradition for sådanne zoner så de fik nogle gode ideer med hjem. Træningen på Herning Stadion gik fint og Fernando Hierro dukkede planmæssigt op, direkte fra lufthavnen.

Arthur fik lov til at se den lukkede træning af Francisco og efter 15 minutter blev pressen bedt om at forlade stadion og bevæge sig ind til presse lokalet. Efter en veloverstået træning var der pressekonference med træner Luis Milla og Juan Mata, som til dagligt spiller i Valencia.

Pressekonferencen blev styret af UEFA Media Officer som tilfældigvis også er fra Spanien, Borja Bilbao. Tilbage på hotellet samlede jeg op på et par mails og derefter i seng lettere bombet.

Søndag 12. juni. Matchday Spanien-England

Så skal turneringen endelig i gang for Spanien og efter morgenmaden havde de planlagt en let træning ude på Søholt.

Denne træning var lukket for pressen dvs. at de har mulighed for at tage billeder eller video i de første 15 minutter af en lukket træning. Træningen forløb fint hvor de primært løsnede lidt op og indøvede diverse hjørne- og frisparkskombinationer.

Derefter tilbage på hotellet og havde lidt mad og sove/slappe af for spillernes vedkommende. Jeg svarede på diverse mails blandt andet fra UEFA fordi det vand som Spanien har modtaget er ved at være brugt.

Med den aftale UEFA har indgået med Coca Cola så får holdene ikke mere andet end at de bestiller og selv betaler for vandet, Kildevæld. Prisen er dog høj og leveringstiden er to dage derfor fik jeg at vide fra Spanien at de nok selv skulle købe vand. Det viser sig at de dog skal bruge Kildevæld på træningsanlægget, så derfor må de ikke bare købe noget andet mærke.

Det accepterede Spanien så længe de selv kan købe det i den Kvickly der ligger lige ved siden af hotellet. Spanien synes det var lidt underligt vedr. vandet, i sidste slutrunde havde de fået al det vand som de havde brug for gratis, derfor synes de at det var en forringelse i forhold til to år siden i Sverige. Hermed var sagen ude af verdenen, heldigvis, for jeg havde brugt pæn tid på dette.

Al transport til stadion er bekræftet så min næste opgave nu, er at få strøget min skjorte og bundet slipset og være klar til afgang kl. 18.30. Bussen skal være på stadion 90 minutter før kick off.

Politiet ringede desuden til mig og kunne fortælle at der ikke var nogen former for vejarbejde eller forhindringer i den strækning vi skal køre fra Silkeborg til Herning så derfor burde alt være i orden. Hvis ikke skulle jeg bare ringe så ville Politiet få os frem med evt. eskorte. Umiddelbart er det ikke nødvendigt :o)

Selve var kampen viste klart at Spanien i øjeblikket spiller noget af det bedste bold i verdenen, også på ungdomsniveau. England var presset i store dele af kampen og især i 2. halvleg var det ikke meget de rørte bolden.

Ander Herrera scorede i det 14. minut et lidt heldigt mål med et hovedstød på bagerste stolpe efter at et hjørnespark fik lov til at sejle igennem det lille felt. At have bolden er dog ikke ensbetydende med chancer og mål og især i 2. halvleg var det lige ved og næsten for Spanien i få tilfælde.

I det 88. minut kom englænderne over midten for måske 3. eller 4. gang og ved dette kontra angreb blev det spanske hold fanget i ubalance i tilbageløbet. Derfor kombinerede de sig med et par hurtige afleveringer igennem på højre siden og bolden endte hos Danny Welbeck som nemt kunne udplacere De Gea i det spanske mål med en inderside. En smule uretfærdigt efter spil og chancer men når man ikke kender sin besøgstid så er ovenstående set før.

I starten af 2. halvleg havde jeg dog lige tid til at hilse på et par KFD’ere som havde taget turen fra København. Kenneth Egeberg med følge fulgte den svenske dommer i kampen, som jeg personligt synes gjorde det fint.

Et skuffet spansk hold gik drypvis ind i spillerbussen efter at have været igennem Mixed zone og lige ved deres afgang fra stadion får jeg at vide at Bojan har glemt sin akkreditering i bussen, som kørte os til stadion.

Transportfirmaet havde forespurgt om de kunne skifte bus og de havde da heldigvis fået kigget den første bus fint igennem og havde fået diverse ting over i den nye bus. Bojan havde dog lagt sin akkreditering i hattehylden og den var altså ikke kommet med over. Det gav lidt panik på men det lykkedes at få den fundet i bussen og den blev vel ca. 02.00 om natten indleveret af busselskabet i receptionen til mig.

Ved ankomst til hotellet fik jeg desuden at vide at de gerne ville have tre spillere samt en fra deres tekniske stab til røntgen pga. skader. Så det er det første jeg skal have styr på når jeg står op om et par timer.

Jeg ringede til Anders Bach Jensen, det er lægen som har ansvaret i det midtjyske, han kunne fortælle mig at jeg enten skulle have fat i Lægevagten såfremt der skulle behandling til og hvis det udelukkende var røntgen så skulle jeg have fat i det lokale hospital. Spanien vil først til behandling om formiddagen så derfor har jeg næste morgen til at finde den bedst mulige løsning uden for meget ventetid.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply