KFD
Banens bedste! Johan Bay leverede ifølge Herfølges U/15-træner en suveræn indsats, da han fløjtede B.1908-Herfølge i Sundby Idrætspark. Privatfoto

Af J.C. Borre Larsen

Respekt. Fremragende. Et dommertalent i svøb. Morten Bering, træner for Herfølges U/15 Drenge Elitehold, roser 15-årige Johan Bay til skyerne efter KFD-dommerens indsats 4. juni i Sundby Idrætspark. Her dømte Johan Bay, der er i gang med sin første sæson som dommer, U/15-kampen B.1908-Herfølge.

– Det gjorde han så flot, at jeg føler, jeg er nødt til at rose denne unge dommer, skriver Morten Bering i en mail til formanden for Sjællands Fodbolddommer-Union, Thorkild A. Jensen.

Herfølge-træneren var så imponeret over Johan Bay, at han udnævner ham til ’Man of the Match’. Vel at mærke i en kamp som Herfølge tabte 2-0.

Læs hele Morten Berings mail

Hej Thorkild

Jeg er træner for Herfølge’s U15 hold der til daglig spiller i Elite Øst rækken. Vi spillede i weekenden på udebane imod B 1908 kl. 13.00. Grunden til at jeg skriver til dig er at vi havde den fornøjelse at have en meget ung mand til at dømme kampen. Det gjorde han så flot, at jeg føler jeg er nødt til at rose denne unge dommer.

Igennem hele kampen var han meget tæt på situationerne, han bevægede sig godt rundt på banen og stod hele tiden så han kunne træffe den rigtige beslutning. Både ved frispark og offside. Der var et godt flow i kampen og dommeren var rigtig god til at bruge fordels reglen.

Men det bedste ved hans præstation var nu den måde som han håndterede spillerne på i de situationer hvor der var behov for en påtale. Her var han meget kontant og sagde tingene så spillerne forstod dem, og trods hans unge alder så kunne man mærke at de havde meget stor respekt for ham.

I løbet af kampen var der 2 episoder hvor en spiller fra begge mandskaber går lidt hårdt til hinanden i en 50/50 tackle-situationen. Og der vil jeg også gerne rose dommeren får at undlade at give gult kort. Kampen var god med to velspillende hold, og til trods for at vi tabte kampen med 2-0, så skal dommeren, som i min verden var Man of Macth, have ros for at det blev en god kamp, som ikke blev fløjtet i stykker.

Efter kampen vendte dommeren, hjemmeholdets træner og undertegnet kort kampen inde i midtercirklen, og jeg blev meget overrasket da jeg spurgte ham om hans alder, han var blot 15 år.

Jeg håber meget at i vil give dette unge dommer talent besked om hans fremragende præstation og give unionen besked om hans flotte kamp. Også selvom han måske ikke er fra jeres “kreds”

Jeg håber iøvrigt også at i vil holde godt øje med ham i fremtiden og uddanne ham bedst muligt.
Det er bestemt et dommer-talent i svøb som måske vil være at finde på højeste niveau om 10-15 år.

Med venlig hilsen:
Morten Bering
Herfølge Boldklub
Træner U15

Hi, I’m Redaktør

3 Comments

  1. Jeg overværede ikke kampen, men ved at et bestyrelsesmedlem fra B 1908 har sendt en lignende mail til DBU København for at gøre opmærksom på netop denne flotte dommerpræstation… Fornemt…

    mvh Christian, B 1908

  2. Johan er en super fyr, og jeg er heller ikke i tvivl om at han bliver til noget stort en dag.
    Fedt at se en træner der tager initiativ til at skrive en mail, hvor han roser en dommer, det var der rigtig mange der kunne lærer noget af ;O)
    Altid dejligt at få ros som dommer.

Leave a Reply