KFD
Nyheder

Thomas Thorgaard sagde farvel i dramatisk 2. divisionskamp

Kenneth Egeberg (tv.) og Lars Skibild Jensen var på linjerne til Thomas Thorgaards afskedskamp på Østerbro Stadion. Foto: Christian Midtgaard

Et rødt og fire gule kort. Thomas Thorgaard måtte til lommen, da han i sin afskedskamp dømte 2. divisionsopgøret B.93-Vanløse (3-0) 11. juni.

Københavneropgøret bød på massekonfrontationer mellem spillerne i hele to omgange. Den ene gang løb linjedommer Lars Skibild Jensen  på banen for at hjælpe til med at dysse de ophidsede spillere ned. I sin sidste optræden dikterede Thomas Thorgaard også omspark, da B.93’s keeper ikke forblev på målstregen, inden et straffespark blev taget.

– Det var en sjov kamp, en udmærket kamp at slutte med, siger Thomas Thorgaard, der i en alder af 32 lægger fløjten på hylden.

– Jeg har i det sidste halve års tid haft svært ved at få det til at hænge sammen på grund af travlhed på arbejdet (projektleder inden for økonomi i DR, red.). Desuden venter min kone og jeg barn til oktober, fortæller Thomas Thorgaard.

Rødvin fik Thomas Thorgaard af KFD som tak for indsatsen i dommerklubben. Foto: Kenneth Egeberg.

Formand: Kompetent og indlevende dommer

Fra KFD’s side beklager formand Bjarne Nigaard Thomas Thorgaards stop.

– Det er altid ærgerligt, når en god dommer vælger at stoppe sin karriere. I tilfældet med Thomas sker det, fordi livets øvrige prioriteringer er mere væsentlige for Thomas, end den megen tid det kræver at være med på eliteniveau. Med Thomas’ ophør kommer divisionen til at savne en kompetent og indlevende dommer, og KFD kommer til at savne en hjælpsom, altid positiv og bidragende kollega, siger Bjarne Nigaard og fortsætter:

– I KFD håber vi dog bestemt på, at vi også i andre henseender i fremtiden vil få glæde af Thomas’ sønderjyske gemyt. Uanset hvad skal der lyde en tak for indsatsen for KFD hidtil og god fornøjelse med familieliv og arbejdsliv.

Dommerkortet fik Thomas Thorgaard i 1994. I 2007 nåede han 2. division, hvor han har dømt omkring 75 kampe. Thomas Thorgaard fortsætter dog i KFD-regi, idet han er medlem af talentudvalget.

Af J.C. Borre Larsen

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply