KFD
Nyheder

Kenn Hansen skriver fra U/21-EM (Del 1)


Kenn Hansen (nr. to fra venstre) i selskab med dommer Aleksandar Stavrev, Makedonien (tv.) og linjedommerne Venâncio Tomé, Portugal, og Vytautas Simkus,Litauen.

KFD’s Kenn Hansen er med til U/21-EM som fjerdedommer. Fra sit hotelværelse i Silkeborg har han sendt følgende linjer til fodbolddommer.dk.

Kære KFD

Her er en lille hilsen fra det internationale Silkeborg. Jeg er i gang med to ugers U21 slutrunde som repræsentant for Danmark på dommersiden. Der er meget strenge regler fra UEFA’s side angående udtalelser om kampe, så jeg vil ikke skrive noget om selve kampoplevelserne. I stedet vil jeg fortælle lidt om, hvordan det er at være en del af en international slutrunde.

Man kan virkelig godt mærke, der er topfokus på denne turnering fra UEFA’s side.  Dommerudvalget er til stede. Det er dem, der bestemmer, hvem der rykker op og ned i de internationale dommerrækker. De er udviklere på alle vores kampe, og forventningerne til dommerne er tårnhøje.

Forberedelserne til de enkelte kampe involverer videogennemgang af de forskellige holds spillestil, spillertyper osv. Og med fysisk træner, dommerudviklere i topklasse og mange stabsfunktioner til at understøtte dommernes forberedelser, er der heller ingen undskyldning for at være maksimalt forberedt: mentalt, fysisk og taktisk.

Jeg er udtaget som fjerdedommer, hvilket betyder, at jeg med meget høj sandsynlighed ikke kommer i ilden for alvor, men som alle andre fjerdedommeropgaver skal man jo forberede sig, som var det ens egen kamp. Man ved aldrig, om dommeren bliver skadet under opvarmningen. Der er én anden, der også er med i turneringen som fjerdedommer. Derudover er der seks dommere og otte linjedommere fra hele Europa.

Man kan virkelig godt mærke de forskellige dommeres kulturelle forskelle. Jeg har f.eks. lige være sammen med en serber, som insisterede på – med et smil på læben vel at mærke – at vi skulle have samme parfume på. Det er ikke ligefrem standarden i superligaen, men jeg modtog pligtskyldigt et sprøjt serbisk parfume efter opvarmningen.

En stor del af dagen går med træning. Hver morgen er der fysisk træning, som er tilpasset den enkelte dommers program. Hvis man har kamp dagen efter, er træningen såkaldt match preparation og meget skånsom. Hvis der er flere dage til kamp, er der lidt mere kul på.

Hver eftermiddag tager jeg så ned i træningscentret og laver styrketræning. Det kan jeg godt tillade mig, når jeg ikke skal dømme kampe. Og med tre skønne måltider serveret i den lækre hotelrestaurant hver dag, må jeg konkludere, at tilværelsen er meget privilegeret.

Jeg vil senere på ugen skrive lidt mere om opholdet herovre. Pas godt på jer selv derhjemme indtil da.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply