KFD
Nyheder

… til sidst er det tyskerne, der vinder.

EM sluttede forrige søndag, med en tæt og spændende finale mellem Tyskland og Nordirland, under kyndig ledelse af dansk dommer. Det skal måske forklares, at vi taler om DR’s 3-mandsturnering, der har været afviklet løbende under EM på Bryggen. KFD har sat dommere til rådighed under hele turneringen.

EM på Bryggen Henrik Adamsen
Henrik Adamsen i neon, mens Wales i sort har bolden.

3-mandsturneringen har været en efterligning af EM, med de samme nationer og samme gruppespil som udgangspunktet turneringen. Kampene har været spillet umiddelbart inden livetransmissionen på Islands Brygge, på en lille indhegnet 3 mandsbane. Holdene er blevet fundet ved at tage kontakt til ambassader rundt om i København, og høre om de kendte nogle der ville spille bold. Man skulle dog ikke medbringe pas på banen for at bevise sin etnicitet og der blev da også talt udpræget meget dansk på banen.

EM på Bryggen Søren Silberbauer
Finalekampen i gang med tyskerne på bolden og Søren i sort.

Ligesom ved EM blev det i alt til 51 kampe, alle med en KFD’er som dommer. fodbolddommer.dk tog forbi til en kvartfinale mellem Albanien og Wales, mens vi også var på plads til den føromtalte finale mellem Tyskland og Nordirland. Begge tætte kampe på en bane, der ikke havde haft godt af kombinationen af massiv regn og fodbold. Når det er sagt har det været en god oplevelse at være en del af, som dommer Henrik Adamsen kunne fortælle til kvartfinalen. ”Det er sjovt at prøve. Og nogle gange er det jo ligeså intenst som spinning i fitness, når banen er så lille som den er.” Til kvartfinalen var der masser af gang i den, med tilråb fra tilskuere og god fight på banen. Det var da heller ikke gået den neonklædte dommer forbi, der har dømt 6-7 af kampene på Bryggen. ”Det var ren hyggebold i starten, men så er det blevet mere intenst her længere henne. Man kunne godt mærke, at det her var kvartfinalen.”

Finalekampen

EM på Bryggen Søren Silberbauer
Tilskuere, fotograf og Søren tilser nærkampen i fjerneste hjørne.

Søndag den 10. juli stod den så på finale, som pludselig kom tidligere i gang end ventet. Således blev både dommer og undertegnede informeret om en næsten to timer fremrykket finale, med kun 20 minutter til den nye kampstart. Men da dommer Søren Blok Silberbauer var indlogeret i nærheden kom kampen i gang til start, ligesom skribenten også ankom til kampstart. Finalen stod mellem de blåklædte nordirere og de klassisk hvidklædte tyskere. Kampens første halvleg blev spillet fair og med meget lille indblanding fra den sortklædte KFD’er. 3-3 lød stillingen i pausen. Anden halvleg blev noget mere eksplosiv, og selvom ingen af spillerne gik meget over stregen, kom der både flere kendelser og lidt brok oveni, som finaledommeren håndtere glimrende. Kampen sluttede 10-8 til tyskerne, og så kunne det ualmindeligt store trofæ løftes til lyden af nordirenes ghettoblaster, der passende spillede 90-klassikeren Freed from Desire, der nu er bedre kendt som Will Grigg’s on Fire.

EM på Bryggen Vinderne Tyskland med pokal
Vinderne fra Tyskland med pokal. Senere fik de også guldmedaljer og t-shirts.

Søren Blok Silberbauer var efter kampen tilfreds med indsatsen. ”Nu har jeg dømt flere kampe hernede, så jeg vidste godt hvad jeg gik indtil, men det var to hold der ville spille bold og selvom der var lidt brok, er jeg godt tilfreds med egen indsats.” Udover at Søren var glad for at slutte en kollektiv indsats fra KFD godt af, så var han især godt tilfreds med, at han kunne håndtere finalenerverne. ”Ja, jeg har jo fået lykønskende opkald fra nær og fjern, nu hvor jeg blev påsat finalen. Nu er jeg bare glad for at det hele gik op i en højere enhed. Nu skal jeg hjem og fejre det med den aftensmad med familien, jeg pludselig måtte udskyde for at nå herned til kampstart.” Og hermed satte Søren punktum for EM på Bryggen fra dommernes side af. Vi håber på en gentagelse om et par år til VM.

Hi, I’m Brian M. Pejter