KFD
Nyheder

Kenn Hansen stopper sin dommerkarriere

Kenn Hansen
Kenn Hansen stopper som dommer.

Som du måske har læst stopper KFD’eren Kenn Hansen sin karriere som dommer i Superligaen og internationalt til nytår i alder af 35 år.

Redaktionen fangede Kenn for at høre om årsagen til at han stopper, samt en snak om hvad fremtiden skal bringe.

Du har 10 år tilbage som dommer på nationalt og internationalt topniveau. Du er udvalgt af FIFA til brutto truppen over kommende VM-kandidater. Du blev sidste år kåret som årets dommer i Danmark. Du skulle til at dømme Champions League. Hvorfor søren stopper du netop nu?

Jeg er i den heldige situation, at jeg har virkelig travlt med mit rigtige arbejde. Og dommergerningen er næsten i sig selv et fuldtidsjob, hvis man skal gøre sig på den store internationale scene også. Det blev simpelthen for svært at koordinere, så jeg måtte vælge side. Og det var egentlig ikke svært, for fodboldbolden er en vel-betalt hobby, men kan ikke sikre mig økonomisk i fremtiden. Det er vemodigt, men jeg ser faktisk også frem til ikke altid at skulle tænke Europa League spillerunder ind i min families planlægning. Jeg har i 10 år ikke kunnet rejse, når det passer mig. Det kan vi nu.

Lægger du helt fløjten på hylden eller vil du evt. forsætte med at dømme på serie niveau i København?

Som udgangspunkt stopper jeg helt. Meeeen, mon ikke DBU København ringer et par gange om året med en serie 3-kamp, de mangler en dommer til. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at jeg gerne vil holde mig bare lidt skarp med fløjten. Jeg kommer dog ikke til at tage 10 kampe om året – det ved jeg allerede nu. Jeg vil til gengæld helt vildt gerne holde fast i de mange gode kolleger, jeg har kendt i de sidste 18 år i KFD. Jeg har da fået nogle få gode venner på topplan, men der er noget helt særligt over at komme til afslutningen forleden på Stafetten, og så hilse på de gamle drenge, der har kendt mig siden jeg var en helt ung knægt. Jeg sætter stor pris på KFD’s opbakning – og det var helt vildt dejligt at mærke den store opbakning forleden. Også fra de unge, som selv gerne vil frem i systemet. 

Andre tidligere topdommere er forsat som udviklere på højeste niveau. Kan du se dig selv som udvikler i fremtiden?

Det er urealistisk, at jeg skal finde tid til at blive udvikler, som det ser ud nu. De unge knægte, som jeg har fulgt i talentprogrammet, ringer dog flittigt og beder om et godt råd. Den dør vil altid stå åben. Men det at blive udvikler er nu så omstændelig en proces, at jeg bliver helt svimmel af at tænke på alle de kurser, jeg skulle igennem, for at få lov til at udvikle en seriedommer.

Du skal fungere som ekspert kommentator på Kanal 5 ved play-off kampene mod Sverige i den kommende uge.  Kunne du forestille lignende TV-arbejde fremover?

Man skal aldrig sige aldrig. Jeg kommer dog ikke til at tage rundt til alle kampene i Superligaen. Det er helt sikkert. Så ville jeg hellere dømme kampene selv. Men lige det her projekt – de to giftigste kampe i år – dem kunne jeg ikke sige nej til. Og dem glæder jeg mig voldsomt til at deltage i. På sidelinjen eller hvor de nu stiller mig.

Redaktionen ønsker Kenn alt godt fremover med hans ”nye tilværelse”!

Hi, I’m René Krarup