KFD
Nyheder

Jens Moestrup er fyldt 80

Jens Moestrup i midten sammen med Niels Thomasen (tv.) og René Krarup (th.). Niels Thomasen kunne på vejne af KFD give fire gode flasker vin til fødselaren.
Jens Moestrup i midten sammen med Niels Thomasen (tv.) og René Krarup (th.). Niels Thomasen kunne på vejne af KFD give fire gode flasker vin til fødselaren.

I onsdags fyldte æresmedlem Jens Moestrup 80 år. Jens kan dog ikke alene i år fejre den runde fødselsdag, men også et rundt jubilæum da han den 22. marts kan fejre 50 års jubilæum som dommer og medlem af KFD. Derfor var KFDs bestyrelse da også stået tidligt op for at deltage i fejringen af fødselaren. I døren blev vi mødt af Jens sammen med hustru Else-Margrethe og vi blev sammen med de andre fremmødte budt på kaffe, te og det helt store morgenbord. Under KFDs fremmøde blev der også snakket fodbold og i den forbindelse blev der lukket op for anekdoterne og historierne fra Jens’ egne kampe samt anekdoter fra andre fodboldkampe, hvor blandt andet Ove Hust og John Stampe blev nævnt. Jens Moestrup dømte selv i 1. division (der var Danmarks højeste række dengang) i 1980-1981, hvor det blev til 18 kampe. Jens nåede i alt 141 kampe på divisionsniveau, til trods for at dommerkortet først blev underskrevet af Svend Maes og Aksel Asmussen i samme måned som Jens blev 30 år. Jens stoppede som divisionsdommer da dåbsattesten kunne afsløre at han var blevet 50, men havde nogle rigtig gode og sjove år i divisionerne indtil da. Jens slap dog ikke helt de højeste rækker da han efterfølgende blev bedømmer og herefter udvikler på højeste nationale niveau. Dette kom også de københavnske breddedommere til gode, da Jens også kom ud og kiggede på de lokale talenter.

50 år som dommer giver masser af anekdoter. Jens kunne blandt andet fortælle, hvordan en pingpong mellem ham og spiller udformede sig i en veterankamp i Hvidovre. “Ja, en spiller sagde på et tidspunkt, at jeg jo ikke kunne se noget. Til det svarede jeg, at det kunne jeg da, for jeg havde tre styrker i brillerne. Så sagde spilleren prompte, at så skulle jeg da tage og bruge en af dem!” Interessen for fodbold er blevet givet videre til sønnerne, der selv har brugt meget tid med kuglen. Jens’ søn Claus spillede således for både Kastrups og Hvidovres førstehold, hvilket gjorde at Jens i en årrække ikke dømte disse klubber. Og selvom der ikke skal herske tvivl om, at sønnerne har haft god gavn af deres fodboldtossede far, så har det også en enkelt gang gjort livet lettere for Jens. ”John Stampe fandt på et tidspunkt ud af, at jeg var far til Claus, som han i øvrigt kendte. Så opførte han sig pludselig eksemplarisk.” Ja, faktisk har Jens haft en birolle i forbindelse med, at en kendt århusiansk plæneklipper blev motiveret til at skulle være spiller på højeste niveau. ”Jeg har jo læst Stig Tøftings bog og der beskriver han, at han som 10 årig var bolddreng til en kamp, hvor han besluttede at han selv ville være professionel fodboldspiller. I kampen blev Kim Ziegler vist ud og der var i øvrigt masser af stemning på stadion. Det var mig der dømte den kamp.”

I 2,5-værelses lejligheden i Hvidovre med lys altan, hvor Jens og Else-Margrethe har boet siden 1961, fortæller Jens lystigt videre om livet som fodbolddommer for dem der vil være med. Og selvom minderne fra egen tid fylder mest, bliver der også knyttet kommentarer til nylige historier såsom aftalen med to superligadommere, der kommer på kontrakt. Jens følger stadig med og da det bliver nævnt, at en KFD’er snart skal have debut i 2. division med Jens’ klub Hvidovre som hjemmehold, siger Jens hurtigt, at den kamp vil han prøve at komme ud og se. I samme omgang erindrer Jens at dommeren er endnu en af de mange KFD’ere han har udviklet tidligere. Men alt handler ikke kun om fodbold for Jens. Igennem sit arbejdsliv var Jens udlært maskinarbejder og kunne fortælle om alt fra de hårde tider i 50’erne, hvor man måtte tage det arbejde man kunne få, til store fyringsrunder i andre virksomheder. De sidste 30 arbejdsår blev brugt i Sundhedsstyrelsen – et arbejde Jens var meget glad for.

I det hele taget virker Jens som en glad person, der ikke bruger lang tid på det negative. I stedet lever han et aktivt liv sammen med Else-Margrethe. “Da vi blev pensionister aftalte vi, at vi ikke startede dagen med at tænde for fjernsynet. Nogle pensionister sidder der og ser nyheder hele formiddagen, selvom det er det samme der siges time efter time. I stedet går vi lange ture og holder os igang. Og så kan det da godt tænkes, at der om aftenen bliver tændt for fjernsynet og set en krimifilm.” Jens dømmer stadigvæk fodbold når Hvidovres veteran hold har brug for hjælp og derudover holder han hjernen igang som frivillig hjælper når der undervises i computer hos Ældresagen. “Nogle af de andre kan godt blive irriteret på alt det der nye. Så siger jeg til dem at de skal slappe af, for man lærer altså ikke tingene så hurtigt mere. Det gør jeg heller ikke selv. Men man skal jo holde sig igang.” Rejser bliver det også til. Netop denne weekend tager Jens og hustru i sommerhus i Marielyst på Falster, mens den står på aktiv ferie i Spanien senere på året. Kort sagt er Jens stadig et stort aktiv, til trods for at man kan påsætte ham mærkaterne pensionist og 80 år gammel. At alder bare er et tal og titel bare bogstaver, er Jens således et godt bevis på.

Tillykke med fødselsdagen og jubilæet!

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply