KFD

Overskriften KFD´s sikkerhedskursus tiltrak i alt 40 dommere fra 4 forskellige dommerklubber. De var dukket op for at høre på KFD´s sikkerhedsmand Per Blistrup orienterer om straffelovens regler og hvordan man forholder sig i opstemte situationer. Derudover havde KFD inviteret DBU´S sikkerhedschef  Henrik Kjær Jensen, som holdt et oplæg om matchfixing. IMG_3838

Men var det nu det, der tiltrak de 40 dommere? Der var før kurset forlydender om at KFD ville være vært for en KFD- kage, mon det var det der fik flere til at tilmelde sig?

Per Bilstrup er en af KFD´s sikkerhedsmænd, forstået på den måde, at han er den man tager kontakt til hvis man har været ude for en voldepisode/ modtaget trusler. På dagen gik Per i dybden med hvilke paragraffer, der er vigtige for os dommere, og hvordan vi som dommer kan håndtere vold/trusler.

 

IMG_3794

DBU´s sikkerhedschef  Henrik Kjær Jensen sidder og arbejder med matchfixing og besøger årligt fodboldklubber fra Superligaen ned til Danmarkserien, for at sætte fokus på matchfixing. Derudover har de et tæt samarbejde med elitedommergruppen. Henrik var inde på emner som matchfixing, uetisk adfærd og hvem der er omfattet af reglerne.

Hvem gælder matchfixing reglerne for? Reglerne gælder for klubber og personer, som er formel eller reel deltager i en kamp som spiller, træner, leder, sundhedspersonale, dommer eller en anden funktion.  Du kan læse mere om det på dbu.dk/matchfixing

Henrik Kjær Jensen sluttede af med at sige, at han var positiv over at KFD havde IMG_3853inviteret ham, og håbede på at andre dommerklubber vil følge i samme spor. Da det overraskende nok, også er et vigtigt emne for os dommere.

Her er nogle af de cases som Henrik Kjær Jensen havde med:

1.      Case: En dommer i Serie 3 beder sin kæreste om at indgå et bet på 1000 kr. på hvem der scorer 1. mål i  den træningskamp, som han skal dømme næste dag.

–          Er vædemålet tilladt?

2.      En dommer dømmer i indledende runde af DBU- pokalen mellem to serie 5 klubber. Senere samme sæson overvejer  han at indgå et vædemål på selve finalen af DBU pokalen.

–          Er væddemålet tilladt?

Svar på casene: 1: Nej 2: Nej

Hi, I’m Tom Kristensen

Leave a Reply