KFD
Frank Kanlund fløjter bronzekampen Foto: Tom K.
Frank Kanlund med KFD-status for efteråret.

Sæsonen er ved at gå på hæld, og vi “tyvstartede” i lørdags med KFD-afslutningsfest, førend alle kampe er færdigspillede i København, men vi fulgte sådan set bare de øvrige år, hvor afslutningsfesten altid har været på sidste spilledag i DS.

Tak til  2 x Christian (Iversen og Jensen) samt Ruben for en fint arrangeret fest med underholdning, hvor der blev guffet flæsk ad libitum og kylling.

Vi fik ved KFD’s Awards kåret årets bedste udvikling. Denne pris gik til en ny dommer, Alaa Daami, som fik en meget flot debutantudvikling af Rasmus Foged med stor ros og karakteren 6,3. Årets vejleder blev Jonathan Nilton, der fik stor ros og tak af en ny dommer for en stor indsats. I kategorien Årets KFD-fighter gik hæderen til vores kamppusher Tom Kristensen. Tom har skaffet vores dommere mange gode kampe og stævner uden for DBU-regi og i øvrigt vist KFD-flaget i 2013.

Årets talent 2013 blev Sebastian Aagerup med følgende ord fra talentchef Kenn Hansen og en særlig CHL- jakke:

Første gang talentprogrammets ledelse mødte årets talent, var han en meget stille fyr, og de var i tvivl om, hvorvidt han havde pondussen til at være KFD-talent, så han sad over i første omgang. Efter lidt tid søgte dommeren ind igen og kom til en ny samtale. Her var han så overbevisende, at optagelsesudvalget tabet kæben. Og denne flotte udvikling har fortsat lige siden. Ikke kun på banen, hvor han fortjent er rykket i serie 1, men også uden for banen, hvor hans talentkolleger kender han som en flittig, pligtopfyldende og særdeles lovende dommer, som København forhåbentlig kan se frem til vil præge divisionsfodbolden om nogle år.

Desuden blev Jeff Dahl hædret af Peter Munch for at besvime til Lyngby-talentkurset i sommer (hedeslag). Det havde Jef helt glemt at fortælle os alle sammen, så det var glædeligt, at Munch lige kunne holde os opdateret på den fine historie.

De kårede modtog alle “Grundbog for fodbolddommer” – eller en dommertrøje efter eget valg.

Tak til jer som donerede gaver til det traditionelle KFD-lotteri.

I denne weekend afholdes delegeretmøde i vores hovedorganisation DFU.  Formandens beretning kan allerede nu ses her på hjemmesiden.

I vores egen andedam i København arbejder vi ud fra det såkaldte udmøntningsnotat som er strikket sammen af DFU og DBU om det lokale dommerarbejde. Der er allerede taget initiativer til samspil, så vi igen får fuld damp på kedlerne til glæde for dommerne i København. Selvfølgelig blev Rom ikke bygget på en dag, men det ser ud til, at alle ser fremad, og vi er på rette spor – blandt andet har vi i KFD har taget initiativ til arrangementer for alle nye dommere  Som så er udsendt af lokalunionen.

Formålet fra vores side er at gøre nye dommere opmærksomme på dommerfællesskabet i KFD. (Nye dommere er som bekendt kontingentfri første år, de dømmer, men omvendt har vi de senere år så fået tilbage fra DBU  ca. kr. 300 pr. dommer, som stadig dømmer et år efter at have taget dommerkort, de såkaldte ”Fun-penge”). Desuden laves talentprogrammet i samspil med lokalunionen med Kenn (talentchef), Lars Gerner (talentudvikler), Vagn Christensen og undertegnede som medlemmer.

Sidste KFD-arrangement er i samspil med lokalunionen fredag den 8.  november, hvor tidligere Superliga- og FIFA-dommer og nuværende DBU-udvikler Lars Gerner fortæller om udvikling for alle nye dommere uddannet 2012 og 2013. Alle KFD’ere er selvfølgelig velkomne, og særligt nye udviklere kan have fornøjelse af at få indblik i, hvordan Lars Gerner griber det an. Det er gratis at deltage, og KFD er vært for sodavand.  Lars er i øvrigt blevet en fast del af Talentprogrammet og skal se på alle talenter  i 2014. Herefter følger KFD’s vintertræning på alle mandage første gang mandag den 2. december 2013 og frem til marts 2014. Læs om dette under vintertræning.

Frank Kanlund
Formand, KFD

Hi, I’m Lars Møller Hansen

Leave a Reply