KFD
Nyheder

Professionelle dommere eller ej?

Kenn Hansen ville nok ønske han kunne bruge kort mod de danske dommeres arbejdsforhold
Kenn Hansen ville nok ønske han kunne bruge kort mod de danske dommeres arbejdsforhold

Diskussionen om, hvorvidt fodbolddommere på højeste niveau skal være professionelle eller ej har fået liv igen. Dette er kommet efter Sepp Blatter har været ude og bakke op om, at de enkelte landes bedste dommere bliver dommere på fuld tid. Herudover synes han, at det tager for lang tid at få en dommer op gennem rækkerne. Dette tror FIFA-præsidenten virker afskrækkende for mange, der overvejer dommergerningen. Artiklen omkring dette kan læses her:

Sepp Blatter: Fodbolddommere bør være professionelle

Efterfølgende har Kenn Hansen været ude og kommentere på de danske forhold. Her fortæller han om de danske topdommeres arbejdsforhold, hvad der sker før og efter en kamp, og hvordan han får en dagligdag med arbejde og træning til at fungerer. Han fortæller at som det er nu, kan han ikke sikre en god årlig indkomst ved kun at dømme fodbold. De danske dommere får honorar pr. kamp de dømmer. Det betyder også at de i den periode, hvor de danske fodboldbaner står stille om sommeren og vinteren, ikke har nogen indtægt fra dommergerningen. Dette gør sig også gældende, hvis man bliver skadet. Læs Kenn Hansens kommentarer her:

Kenn Hansen: Den glade amatør

I Tyskland, som er det største fodboldforbund i Europa, er man ikke meget for at gøre dommere til fuldtids-proffer. Det er i hvert fald det klare indtryk Bayern-boss Karl-Heinz Rummenigge giver. Tyskerne har dog også en anden model end danskerne, der blandt andet inkluderer at dommerne modtager et grundbeløb. Læs mere her:

Bayern-boss: Nej tak til professionelle dommere

Artiklerne er fra henholdsvis Jyllands-Posten, skrevet af Ritzau, og fra Tipsbladet, skrevet af Kenn Hansen.

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply