KFD
KFD's formand Frank Kanlund svarede på både kritiske og opklarende spørgsmål.
Status på konflikten fra KFD’s formand Frank Kanlund og den øvrige bestyrelse.

Kære alle

I har på det seneste modtaget en massiv nyhedsstrøm med mails herunder opfordringer til at holde jer orienteret på vores og DFU’s site samt FB. Det skal I fortsat gøre!

Vi tænker, at I går rundt derhjemme og tænker over konflikten og egentlig helst vil dømme (det vil vi helst også), men hav is i maven. Vi modtager info, at træningskampe må afbrydes, fordi der ikke er DFU-dommere påsat, og klubberne kan ikke selv finde dommere. DS-kampe udvikler sig til ren Gøg og Gokke, og mange klubber er vågnet op og har tilskrevet DBU om den utålelige situation og tillige med opbakning til os dommere. Lokalunionen forsøger sig desperat  med at skrive til dommere, som for længst er ophørt med at dømme. En tidligere dommer svarede ganske morsomt, at han da gerne ville tage fløjten i munden på ny –  for kr. 218,00 pr. kamp!

Husk, at vælger du at dømme kampe på breddeniveau – altså omfattet af konflikten – så bevæger du dig væk fra dommerfællesskabet i Danmark, og en sådan beslutning om at dømme konfliktramte kampe kan i min optik ikke trækkes tilbage, og man opnår ikke nogen fordel herved på bekostning af sine dommerkollegaer.

Der er som tidligere oplyst under 10 indrangerede københavnerdommere, som har meldt sig til lokalunionen inklusiv de ansatte i DBU og lokalunionen. Blandt øvrige ligeledes meget få tilmeldte og ej heller nogen breddeudviklere udover DBU-ansatte. Ingen har til dato meddelt KFD’s bestyrelse, at de dømmer konfliktkampe. I Jylland har kun 30 af 2096 meldt sig til DBU – altså under 1,5% af alle dommere i Jylland – og på Lolland Falster under en håndfuld. På Fyn, Sjælland og Bornholm er billedet det samme. De DBU-indstillede dommere i hele landet har meldt af i samlet trup, og blandt kursusinstruktører og udviklere har  afmeldingen været massiv. Det vil ikke være muligt at afvikle dommerkurser i noget nævneværdigt omfang.

Det er vigtigt, at alle fortsat slutter op!

Brug jeres sunde fornuft og læs de historier som kommer fra DBU med en stor portion skepsis. Til eksempel meddelte DBU forleden, at dommerne iht. ”internationale regler  i FIFA og UEFA” skulle være med i det nationale fodboldforbund – det var bare notorisk ukorrekt og blev tilbagevist af DFU. Husk at holde en god sober tone i enhver henseende.

På den samlede bestyrelses vegne kan jeg oplyse, at vi arbejder stenhårdt for fællesskabet. Der er en del forhold, som skal afklares i disse dage, og det bruger vi megen tid på. Spørgsmål er altid velkomne, og vi ses forhåbentlig onsdag den 3 .april til KFD’s Teorimesterskab 2013 og CHL-fodbold, hvor der også kan stilles spørgsmål og givet info. Husk at tilmelde jer til spisning for en flad 50ér til kfdtilmelding@hotmail.com.

Den info vi har, giver vi videre asap. Ruben rundsender rent teknisk mails til jer, da han har mulighed for dette, men I kan selvfølgelig maile til os alle.

Mange hilsner
KFD’s bestyrelse
Lars Møller Hansen,  Ruben Christensen, kasserer Niels Thomasen, næstformand Torben Jensen og formand Frank Kanlund.

Hi, I’m Lars Møller Hansen

Leave a Reply