KFD
Nyheder

Budskabet fra infomødet: Bak op om konflikten

Mange KFD'ere fandt vej til Frederiksberg lørdag, hvor der var infomøde om konflikten.
Mange KFD’ere fandt vej til Frederiksberg lørdag, hvor der var infomøde om konflikten.

Mange KFD’ere mødte op til infomødet lørdag. Spørgelysten var stor, og i løbet af de to timer mødet varede, blev der både stillet kritiske, nærgående og ikke mindst opklarende spørgsmål til KFD’s bestyrelse og DFU’s næstformand Jørn West Larsen. Der var højlydte klapsalver til flere menige KFD’ere, der talte om solidaritet og om at stå sammen i en vanskelig situation. Der var også anerkendende nik og forståelse til dem, der fortalte, at de følte sig klemt i konflikten.

KFD's formand Frank Kanlund svarede på både kritiske og opklarende spørgsmål.
KFD’s formand, Frank Kanlund, svarede på både kritiske og opklarende spørgsmål.

Mange spørgsmål gik på, hvilke konsekvenser det er for de dommere, der vælger at ignorere DFU’s opfordring om, at man ikke melder sig under DBU Dommer. KFD’s formand, Frank Kanlund, understregede, at man melder man så hos DBU Dommer, vælger man samtidig at stå uden for fællesskabet i KFD.

Der blev også spurgt til, hvorfor DFU ikke havde sagt ja til tilbuddet fra DBU om 207 kroner, så konflikten kunne være undgået.

DFU's næstformand, Jørn West Larsen, kom med seneste nyt på mødet.
DFU’s næstformand, Jørn West Larsen, kom med seneste nyt på mødet.

Her gjorde Jørn West Larsen det meget klart, at DBU på intet tidspunkt har tilbudt dommerne 207 kroner under forhandlingerne om en forhøjelse af omkostningsgodtgørelsen. Det var først, efter DBU ophævede samarbejdsaftalen, at beløbet blev sat op. Under forhandlingerne med DFU har DBU ikke ønsket at hæve beløbet – tværtimod har DBU fremført, at det skulle sænkes.

Mødet foregik i en god tone, og det blev også understreget flere gange, at debatten mellem dommerne bør foregå i en god og seriøs tone – båder verbalt og på Facebook. Der kommer en dag efter konflikten, hvor vi skal ud at dømme sammen igen og fortsætte de gode aktiviteter, der binder os sammen i KFD. Derfor er det vigtigt, at vi bevarer den gode tone over for hinanden, selvom konflikten bringer mange følelser i spil hos os.

Spørgelysten var stor på det to timer lange møde. Her er det Rasmus Foged, der har ordet.
Spørgelysten var stor på det to timer lange møde. Her er det Rasmus Foged, der har ordet.

Budskabet på mødet fra både Jørn West Larsen og Frank Kanlund var helt entydigt: Dommerne bør bakke op om DFU og undlade at melde sig under DBU Dommer. Hvis dommerne står sammen, vil DFU stå stærkere, når DBU forhåbentligt igen finder vej til forhandlingsbordet, så der kan findes en løsning på konflikten.

Mange KFD'ere til infomøde om konflikten.
Mange KFD’ere til infomøde om konflikten.
Hi, I’m Lars Møller Hansen

Leave a Reply