KFD
Nyheder

“Man bliver nødvendigvis ikke FIFA-linjedommer på dag et…”

25 aspiranter – nogle med en FIFA Linjedommer i maven, var søndag mødt på LD1-kursus i Kastrup Boldklubs fornemme klubhus.

Klar til praktisk LD-gerning

Som instruktører havde DBU sendt de to gøglere Buller Friis og Allan Vennike, der begge forstod at holde deltagerne koncentreret trods det til tider noget tørre lovstof.

Teorien også på plads

Formålet med kurset var, at gøre deltagerne i stand til at virke som linjedommer, at kunne medvirke i en trio – et dommer team.

Fremover skal kursisterne vænne sig til at møde 45 min. før kamp, at være en del af et team, man går fælles ind på banen, man varmer fælles op, og man har i øvrigt samme farve dommertrøje på. Jo, for nogle var der mange nye ting, og vi var endnu ikke begyndt at snakke offside endnu.

Programmet var lagt sådan op, at vi indledte med lidt praktik, derefter blev vi delt op i to hold, der på skift skulle medvirke i to træningskampe hvor Kastrups U-15 drenge var villige kaniner. Desværre var kursusmaterialet ikke nået frem til gøglerne, men da vejret var strålende, så kunne man jo altid sende kursisterne ud på lidt opgaver i marken. Markeringerne som en ”rigtig” linjedommer skal kunne, blev gennemgået minutiøst, og så var vi klar til at vinke for både det ene og andet.

Der blev til tider vinket så meget, at hvis radaren i lufthavnen på den anden side af vejen skulle gå i udu, så havde vi også klaret det 🙂

"Hvad var det nu..? Den ene hånd i lommen, og..."

Afslutningsvis så vi video fra primært England, hvor vi efterfølgende skulle argumentere for hvad vi ville have dømt i situationerne… Det gav anledning til en god debat 🙂

Tak til gøglerne for en god dag – tak til de nye folk i Kastrup Boldklub klubhus, frokosten og desserten var langt over forventning. Vi kommer gerne igen.

Tom Kristensen, linjedommer

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply