KFD
Nyheder

“Man er ikke rigtig frisk, når man har mistet to liter blod…”

Onsdag aften havde KFD indbudt til kursus i førstehjælp, og 10 friske KFD’ere var klar til at lege med dukker og se hvad en hjertestarter egentlig er, og ikke mindst lære hvordan den skal anvendes.

Som instruktør havde Ronnie Graadal meldt sig. Ronnie har været fodbolddommer i 20 år og arbejder til daglig som reder hos Falck.

Formålet med kurset var at give deltagerne nogle værktøjer, hvis ulykken skulle ske. Alle der dømmer fodbold eller en anden idrætsgren, kan i princippet komme ud i den situation at skulle give livreddende førstehjælp, og dem har der prøvet det, fortæller at spillere/ledere alle har en tendens til at ”give stafetten” videre til manden i midten.

Kursisterne blev udsat for forskellige opgaver med hinanden som figuranter. Der skulle tjekkes luftveje, frigøres tøj så vejret kunne trækkes uden forhindringer.

Ronnie var fantastisk til at give værktøjerne videre. Bl.a. fortalte han at når ambulancen er tilkaldt til Kløvermarkens bane 28, så var det en god idé at sende en af linjedommerne af sted, så de kunne bruges som vejvisere (så kan de alligevel bruges til noget fornuftigt) 🙂

Alle fik muligheden for at prøve en hjertestarter. Der blev givet stød – pumpet hjerter og pustet luft ind og ud til den store guldmedalje.

Som overskriften antyder, så var Ronnie god til at krydre det faglige med anekdoter fra sin karriere som dommer og reder hos Falck.

Tak for en god aften – nu håber vi bare at vi ikke får brug for det vi lærte, men skulle uheldet være ude, så er vi i hvert fald klar til at hjælpe med korrekt hjertemassage , anvende hjertestarteren eller frigøre luftveje.

Tom K

 

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply