KFD
Nyheder

Hvad gør vi nu?

Illustration: Mik Schack

Det sker en gang imellem når man er ude og dømme fodbold. Målene står ikke hvor de skal, nettene har større huller end de burde have, hjørneflagene er erstattet af kegler, eller måske kigger man i tasken og finder ud af at man har glemt noget. Enkelte gange kommer man ud til en kamp, hvor tingene driller – selv før kampen er gået i gang. Det er dagens historie fra Sorte Svin et fremragende eksempel på. Her skal vi tilbage til en tid, hvor klubberne sørgede for mere af dommernes udstyr end de gør i dag. Men når man som klub kun er vant til én dommer og ikke en trio, hvad gør man så? Dette er samtidig den næstsidste onsdag med en historie fra Sorte Svin – så husk at få det hele med af dagens historie, samt historien i næste uge.

 

Når det ikke flasker sig

 

Gad vide om de havde en bold?

Det er en kendt sagn-sag, at Dannebrog faldt ned fra himlen. I Rødbyhavn er det dog værtsfolkene, der ser helt himmelfaldne ud, da dommer Hans Jørgensen samt linievogterne Svend Erik Nymann og Per Carstens dukker op til en pokalkamp.

I Rødbyhavn er man ikke så højt placeret, at man normalt bruger linievogtere. Derfor råder man heller ikke over linievogterens væsentligste redskab, flaget. De er rådvilde i Rødbyhavn, for i Rødby – fem kilometer væk – vil man garanteret ikke låne dem nogen. Nåh, men mens der trækkes lod, sendes en reservespiller på jagt. Kort tid efter vender han tilbage med to festlige dannebrogsflag i papirudgave.

Linievogterne er ikke meget for at flagre afsted med de spinkle surrogat-flag. Men der er ikke andet for. Første gang, Nymann vifter, brækker skidtet da også.

Atter sprinter en reservespiller af sted. Denne gang vender han tilbage med en bærepose fra den lokale købmand. Og den kommer i sving, mens man intenst arbejder på en mere reglementeret løsning.

Det hele ender med, at man får fat i et par rør, som normalt bruges til stafetløb. Så afmonterer man to af hjørneflagene, en god gang tape på og d’herrer Nymann og Carstens kan – sådan da – flage efter forskrifterne.

Hvorvidt Rødbyhavn efter den kamp kunne kippe med flagene for en sejr, eller om de i det hele taget rådede over en bold i klubben, ja se, det fortæller historien intet om.

 

Jensen Felde, B., Brinch, J. J. (1991). Sorte Svin – kvikke replikker og lys humor omkring fodbold-dommere. P. Haase & Søns Forlag.

Dette var dagens historie fra Sorte Svin. Dagens historie er at finde i på bogens side 63 og 64. Vi takker endnu en gang forfatterne Brian Jensen Felde og Jens Jørgen Brinch, samt Haase & Søns Forlag for tilladelse til at bringe historierne.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply