KFD
Nyheder

Ikke kun kendelser kommenteres…

Illustration: Mik Schack

Dommere må høre for meget. Vi kan give gaver, vi kan frarøve sejre, vi kan være blinde, døve og det der er værre. Og dette er selvfølgelig ikke gået Brian Jensen Felde og Jens Jørgen Brinch forbi, da de skrev bogen Sorte Svin, tilbage i 1991. Men der er mange måder at komme med en udmelding til dommeren – herunder måder hvor dommeren selv må trække på smilebåndet. Dagens historie er en slags 2-i-1 historie, men begge historier drejer sig om én dommer, der ved forskellige lejligheder har måtte høre for sit udseende.

 

 

Bøvede, bramfrie og brillante tilbagemeldinger

 

En spy fyr

Nogle dommere må ikke alene høre for deres kendelser, men også for deres udseende. Den tidligere 1. divisions- og FIFA-dommer, Ole Amundsen, får ofte bemærkninger for sit hår – eller rettere sin pletvise mangel på samme. Han husker blandt andet en Toto-kamp som linievogter i Valby, hvor en tilskuer kræver off-side med et:

– Du dér med landingsplads for spyfluer, skal du ikke snart have “kæppen” i vejret?

Den bemærkning var lige ved at give fru Amundsen, der sidder på tilskuerpladserne, latterkrampe. Men da Ole Amundsen senere dømmer et indendørsstævne i Præstø Hallen, må dommeren selv grine med.

Østmøns serie 6 spillere har varmet grundigt op i hallens cafeteria, så på vej ind på banen giver en af spillerne Amundsen et godmodigt klask på skulderen.

– Dommer kan du godt li’ dit hår? spørger han.

– Åh nej, ikke igen, tænker Amundsen. Men Østmøn-manden gør ikke mine til at glemme Amundsens “måne”. Tværtimod gentager han nu skrupgrinende:

– Kan du li’ dit hår, dommer?

– Ja, det kan jeg da, svarer Amundsen, og så vræler den videbegærlige:

– Hvorfor helvede går du så ikke med det?

 

Jensen Felde, B., Brinch, J. J. (1991). Sorte Svin – kvikke replikker og lys humor omkring fodbold-dommere. P. Haase & Søns Forlag.

Dette var dagens historie fra Sorte Svin. Dagens historie er at finde på bogens side 50 og 51. Vi takker endnu en gang forfatterne Brian Jensen Felde og Jens Jørgen Brinch, samt Haase & Søns Forlag for tilladelse til at bringe historierne.

 

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply