KFD
Nyheder

Internationale indtryk 4: Divisionsdebut til Katrine W. Stensholm i Oslo

Turen gik til Oslo lørdag morgen den 8. september kl. 10. Jeg skulle have min længe ventede debut i 1. division for kvinder samme dag, (godt nok den norske, men det tæller alt sammen!).

Katrine i aktion i sin divisionsdebut i Oslo

Betina skulle dømme 2. division om søndagen, da Heidi desværre måtte melde fra kort før turen. Ibrahim havde glædeligt sneget sig med på dette afbud, og formanden, ja, han havde ingen undskyldning, men fik dog senere en vigtig rolle alligevel.

Klar til kamp; Ibrahim, Katrine og Betina

Da vi ankom til den smukke hovedstad blev vi taget godt imod af Knut og senere den ansvarlige for dommerarbejdet i Oslo, Einar, samt den kvindelige udvikler på kampene, Vibeke, som også er udvikler i FIFA-regi og har dømt mange år i Toppserien, som er den højeste række for kvinder i Norge. Sjældent ser man en venlighed og hjælpsomhed som disse viste os under hele opholdet, og som gjorde turen endnu mere mindeværdig.

1.divisionskampen mellem Linderud-Grei og Kongsvinger var nogenlunde på niveau med den danske 1. division.

Færdigt, flot arbejde i debuten - Ibrahim, Katrine og Betina

Spændende opgør i højt solskin med mange mål, en enkelt advarsel og en brækket næse til den ene målmand, samt en udmærket dommerpræstation ifølge udvikleren, dog selvfølgelig som altid med plads til forbedringer. Udeholdet vandt den meget lige kamp 3-2, og efter udviklingen, et bad og lidt afslapning, kunne dommertrioen samt formanden og de norske værter, nyde en velfortjent middag på Aker Brygge, hvor der var en smuk udsigt over vandet, til de kæmpe både der ligger til ved havnen, samt bjergene.

Trioen med erkendtlighed fra Oslo Fotballkrets – som tak for flot indsats

Søndag foregik med brunch på hotellet og herefter af sted til kampen på samme anlæg, som det lige skal nævnes ligger 270 meter over havets overflade, med klipper der omringer en del af den fine kunstgræsbane og giver en fantastisk udsigt til den store by. Betina dømte 2. divisionskampen mellem Oslo-Grei og Vålerenga som foregik i et lidt højere tempo, også med en slemt skadet spiller og masser af mål og regnvejr.

Betina i gang i Oslo

Her kommer den førnævnte vigtige rolle formanden fik, ind i billedet, da linjedommer 1 (Katrine) i pausen måtte udgå med en skade og Bjarne måtte overtage tøj og flag, og gøre sit bedste i de sidste 45 min. af kampen. Også denne kamp havde en udmærket dommerpræstation, og endte 5-3 til udeholdet.

Vi havde alle en rigtig god tur, det var en stor oplevelse at få lov at dømme i udlandet og på næsthøjeste niveau for kvinder, og at lære om nogle nye måder at gøre tingene på, samt se de ting der adskiller sig lidt dommermæssigt landene imellem. Allerstørst var det dog, personligt i hvert fald, at de havde fået en FIFA-udvikler til at se på os i kampene, og komme med gode udviklingspunkter til dommer såvel som linjedommere.

Grei Kunstgresbane. 274 m.o.h. og med udsigt over Oslo

Det kan klart anbefales at komme med på udveksling, og vi siger tak til KFD for at vi fik muligheden.

Katrine W. Stensholm

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply