KFD
Nyheder

Internationale indtryk 3: Jeff Dall i Liverpool

Jeg rejste sammen med min to kollegaer Esad Deronjic Og Anders Henriksen til Liverpool Fredag d 14/9 kl. 8:30, og vi ankom til Manchester Lufthavn 9:30 lokal tid, hvor vi blev hentet af Chris, som skulle være vores chauffør hele turen.

Jeff Dall - Never walk's alone anymore...

Vi kom ud på vores hotel, som er det hotel, hvor alle Premier League dommere som skal dømme Liverpool eller Everton bor. Her skulle vi mødes de tre engelske dommere: Ryan, Rob og Tom.  Det var et rigtig lækkert hotel, og vi skulle have en kort briefing af hvordan vores weekend kom til at være. Vi skulle senere på dagen ud til Liverpool Country Football Association, hvor vi skulle lave noget fysisk træning, som ikke var det helt store, da vi skulle have to kampe i weekenden.

Let træning i Liverpool

Om aftenen stod den på forelæsninger om hvordan de engelske dommere dømmer anderledes i forhold til os. Det er ikke noget med selve loven, for den er jo det samme, men de bruger fx anføren meget mere end os.

Lørdag morgen stod vi op kl. 8. Jeg skulle kl. 10.30 dømme en U18-kamp mellem to lokale hold fra Liverpool. Det var en kamp som ikke blev den mest spændende, men jeg fik rigtig god tilbagemelding af udvikleren, Ian Blanchard, som er chef for FA´s dommere. Han styrer faktisk alt med dommere i England.

Lørdag eftermiddag skulle vi se Tranmere Rovers mod Coventry i League One, som er den tredje bedste liga i England. Inden kampen kom vi ned for at møde dommerne, der alle var tidligere Premier League dommere. Det var fantastisk at komme ind på et stadion, hvor holdet ligger i tredje bedste række, og der kommer alligevel 11.000 på tilskuere.

Tre danskere i Liverpool

Vi afsluttede dagen med at spise på en italiensk restuarant, hvor vi fik rigtig lækkert mad.

Søndag kom så højdepunktet på hele turen: Vi skulle dømme Liverpool – Manchester United (dog ‘kun’ deres U16) ude på Liverpool Academy, som er deres talentudviklingscenter, både for spillere og dommere. Vi ankom til dette lækre Academy, hvor der er så meget sikkerhed, at kun forældre og familien til børnene må komme ind og se dem. Det er sådan for forældrene, at de står ca. 15 meter fra banerne, og hvis de kommer med nogle udbrud til dommerne eller modspillerne, bliver deres barn sat af holdet…!

Vi fik 25 minutter hver med fløjten i denne kamp. Jeg startede kampen, og det var meget specielt, da der lige var kommet en undskyldning for Hillsborough tragedien, så vi skulle have et minut stilhed,og det var mig der skulle styre det på hele anlægget. Når alle de andre dommere, som var på anlægget var klar, skulle de række hånden i vejret, og når der var gået et minut og vi alle sammen var klar, skulle jeg fløjte. Hele anlægget var muse stille i et minut, men da jeg blæste i fløjten, og der kom et brøl fra alle, var det så jeg fik kuldegysninger. Det er klart det største i min karriere… Og så lidt pral: Jeg er den første dansker til at dømme en kamp mellem Liverpool og Manchester United. 🙂

Søndag eftermiddag skulle vi se Liverpool by. Vi var inde og se the Beatles museum, og kørte forbi Anfield og Goodison Park, og så ned på deres berømte gade, hvor alle går i byen; Mathew Street.

Om aftenen blev vi trakteret med en flot farvelmiddag, hvor vi så fik en masse gaver og fik sagt ordenligt farvel til alle dem, som havde tilbragt tid sammen med os i England.

Mandag tog vi hjem til Danmark med en helt fantastisk oplevelse. Så de næste københavnere som skal på talentkursus 2 kan jeg kun sige til: Det er den fedeste oplevelse og I skal virkelig glæde jer.

PS: Der er ingen billeder fra kampen på Liverpool Academy da ingen må tage billeder der inde… Men jeg får en video som jeg kan se når jeg vil huske min kamp som dommer mellem Liverpool og Manchester United 🙂

Jeff Dall Dyva

Se en video om udvekslingen her

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply