KFD
Illustration: Mik Schack

I dag har mange dommere fået den vane, at bede om nummeret på spilleren ved personlige straffe. Navnet på spilleren er jo på holdkortet, som enten ligger i lommen eller i omklædningsrummet. Til trods for denne tilgang til de personlige straffe er det de færreste, der ikke er blevet lært, at der skal spørges til navn ved gule og røde kort. Hvis man stadig følger, eller har fulgt, den helt korrekte procedure, har man muligvis prøvet at spillere ikke har heddet noget den dag eller pludselig har heddet noget spøjst. Og i det sidste tilfælde er det vigtigt at være helt sikker på om spilleren nu sagde Anders And eller Anders Sand, før man skifter det gule kort ud med det røde. Dagens historie fra Sorte Svin, giver her et eksempel på, hvordan der kan blive rod i navnene… eller i spillerne… vurder selv.

 

Navnkundige løgne

En Hess’lig fejltagelse

Stoholm-dommeren Poul Hess har problemer med synet, da han dømmer kampen Vejle mod B 1909 sidst i 50’erne. Der er dog hverken tale om kortsyn eller synsforstyrrelse for Stoholm-dommerens vedkommende, men om en kraftig tåge og dis i Nørreskoven. Og det får konsekvenser, da Vejles højre wing Jørgen Nielsen på den våde bane kommer til at glide ind i den fynske keeper, Leif Pedersen, med stor kraft.

– Nu er det på tide at få sat en stopper for det hårde spil, tænker Hess. Og så flintrer han hen til Vejles Knud Herbert Sørensen, der på ingen måde har haft andel i episoden. Hess har en heftig svada klar:

– De, Poul Mejer, får en advarsel, lyder det, mens Poul Mejer blomstrer en halv banelængde derfra.

Herbert er humorist, så han svarer blot:

– Det er i orden!

Efter kampen vil VB’erne selvfølgelig straks vide, hvorfor i himlens navn Knud Herbert ikke har forhindret den “Hess-lige” fejltagelse ved at fortælle, at han ikke er Poul Mejer.

– Nej, lyder svaret, – for Poul skylder mig 50 kroner…

 

Jensen Felde, B., Brinch, J. J. (1991). Sorte Svin – kvikke replikker og lys humor omkring fodbold-dommere. P. Haase & Søns Forlag.

Dette var dagens historie fra Sorte Svin. Dagens historie er at finde på bogens side 22. Vi takker endnu en gang forfatterne Brian Jensen Felde og Jens Jørgen Brinch, samt Haase & Søns Forlag for tilladelse til at bringe historierne.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply