KFD
Nyheder

Lyn og torden..!

Det er blevet de tider på sommeren, hvor lyn og torden er “på banen”. Eller rettere; nogle gange lige over banen.

fodbolddommer.dk minder dig om, at sikkerheden altid går forud for afviklingen af en fodboldkamp, uanset om det er elite eller bredde.

Det er dig som dommer, som tager stilling om, det er forsvarligt at gennemføre en fodboldkamp, eller kampen skal afbrydes midlertidigt eller helt. Afbrydes kampen midlertidigt, er det op til og at vurdere om kampen evt. kan genoptages, eller den senere må afbrydes helt.

Der gælder ingen “tidsgrænse” og afgørelsen er din, men “stik fingeren i jorden” og hør holdene ad. Ingen gider sædvanligvis at vente i længere tid. DBU-K tager stilling til hvad der skal ske med den afbrudte kamp, så du skal i givet fald selvfølgelig indberette at kampen er afbrudt, og oplyse hvorfor.

Men husk altså at alles sikkerhed går forud for ” bare” at spille en fodboldkamp, også din egen sikkerhed. Vi ønsker ikke en gentagelse af tragedien i Hvidovre for et par år siden.

AFBRYD hellere en kamp for meget end en for lidt, hvis der er torden eller lyn i området eller på vej!!!

Dette er såvel KFD’s som DBU-K’s officielle holdning.

(Du får i øvrigt dit honorar uanset afbrydelsen, så du behøver slet ikke at lade dette indgå i dine overvejelser, og det gør du selvfølgelig heller ikke.)

Læs også DBU K’s anbefalinger her.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply