KFD
Nyheder

Tjenestemandsparagraffen justeret

KFD og DBU K har i fællesskab indført en skærpet kurs overfor forseelser rettet mod dommeren.

For et år siden indførte de to parter princippet om, at forseelser mod dommeren koster det dobbelte af, hvis den var begået mod en modspiller. Den såkaldte ‘tjenestemandsparagraf’.

Efter første års erfaringer, er princippet nu blevet lidt mere specificeret. Du kan læse den nye ‘facitliste’ for karantænedage her.

Forseelser mod dommeren straffes stadig hårdere, end forseelser mod en modspiller.

Det er endvidere vigtigt at bemærke, at straffene skal lægges sammen. Hvis en spiller både truer før udvisning, og fortsætter med trusler efter udvisningen, så lægges forseelserne sammen, og den samlede karantæne bliver længere.

Derfor er det vigtigt, at man i sin indberetning bruger kommentarfeltet til at beskrive ALLE de forhold spilleren gør sig skyldig i, for derved at give det fuldstændige billede af situationen. Ikke kun den aktion, der indledningsvist udløste udvisningen, men også hvad der efterfølgende sker. Gør spilleren ikke noget efterfølgende, så skal der selvfølgelig ikke skrives noget.

Men ganske ofte, hvis ikke næsten altid, fortsætter spilleren jo med et eller andet i de grovere tilfælde, som minimum protester, som giver tre dage oven i hatten.

Det er også vigtigt at bemærke, at de nævnte karantænedage er minimumsstraffe. Beskrivelsen af situationen i indberetningen kan afgøre, at det bliver mere end minimum pr. forseelese.

Med andre ord: Skriv din indberetning, så de, der læser den, og ikke var til stede, kan se for sig hvad spilleren gjorde, sagde og mente. Hele vejen hen til omklædningsrummet, hvis han optrådte så længe…

KFD går ind for nul-tolerance, fordi fodbold skal være for sjov. De spillere, der ikke fatter dette, skal ikke beskyttes!

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply