Som mange nok ved, så er der den 3. marts på DC 12 obligatorisk løbetest for indrangerede dommere i DS og dame-DS, samt for alle der gerne vil vinke i divisionskampe.
Alle andre er mere end velkomne til at deltage i testen også, enten for at prøve formen af, eller for at forberede sig på fremtidige forpligtelser.
Testen kan også trænes endnu en sidste gang til vintertræning i Prismen.
Skulle en enkelt eller to være i tvivl om proportionerne for at gennemføre testen, så er de som følgende:
Den fysiske test:
For alle dommere i DS og KS, samt for talenter og andre interesserede
Der løbes efter Yo-Yo interval restitutionstest niveau 1. Testen kan købes hos KFD’s effektmand.
DS-dommere skal bestå yo-yo testen på 17.4 to gange årligt.
Dame-DS-dommere skal bestå yo-yo testen på 15.7 to gange årligt.
Dommere, som ønsker at komme i betragtning til LD-opgaver i divisionen skal bestå yo-yo testen på 17.4 to gange årligt.
KS-dommere skal bestå yo-yo testen på 15.8 én gang årligt (efterår) for at beholde deres indrangering.
Dommere, som ønsker at komme i betragtning til LD-opgaver i DS skal bestå yo-yo testen på 15.4. én gang årligt (efterår).
Dommere, som ønsker at komme i betragtning til oprykning bør vise dette ved at deltage i de fysiske tests både forår og efterår. Det forventes, at man består yo-yo testen på mindst det niveau, man ønsker oprykning til.
Følgende niveauer og antal skal gennemløbes for at nå den angivne distance:
Niveau 5: 1 gentagelse
Niveau 9: 1 gentagelse
Niveau 11: 2 gentagelser
Niveau 12: 3 gentagelser
Niveau 13: 4 gentagelser
Niveau 14: 8 gentagelser
Niveau 15: 8 gentagelser
Niveau 16: 8 gentagelser
Niveau 17: 4 gentagelser
17.4 svarer til en tilbagelagt distance på i alt 1.460 meter. Det vil tage små 13 minutter at løbe denne distance.
Man kan ikke springe et gennemløb over.
Løbehastigheden øges for hvert niveauskift og hver gentagelse svarer til en distance på 2 x 20 meter. Efter hver gentagelse er der en kort afjogningspause på 10 sekunder.
Testen skal gennemføres uden fysisk hjælp.
Hvert gennemløb skal gennemføres indenfor den angivne frist. Første gang man ikke gør dette (fx for tidlig start eller for sent indløb), modtager man en advarsel. Anden gang er testen forbi.
Sidste helt gennemførte gennemløb tæller som slutresultat.
En test, som ikke bliver bestået, udelukker dommeren fra at fungere som dommer i rækker med testkrav indtil en ny test (re-test) er bestået. Re-testen skal som udgangspunkt afholdes ca. 14 dage efter oprindelig test.
Hvis man som DS-dommer klarer testkravet for KS-dommere(15,8), kan man fungere som dommer i denne række indtil videre.
Bestås re-testen ikke, vil dommeren ikke længere kunne fungere i rækker med testkrav. Dog kan man som DS-dommer godt dømme i KS, hvis man har bestået denne rækkes testkrav (15,8).
Hvis dommeren ikke kan stille op til test på grund af sygdom, skade eller lignende, skal dette meddeles DBU København Dommer forud for testens afvikling. DBU K Dommer kan kræve lægeattest.
En test, som ikke gennemføres på grund af en under testen opstået skade, betragtes som ikke aflagt. Også i dette tilfælde kan der kræves lægeattest. Dommeren må ikke dømme i rækker med testkrav, før en ny test er bestået – bestås denne test ikke, løbes omtest inden 14 dage. DBU K Dommer vil i samråd med den skadede dommer fastsætte tidspunktet for ny testdato.
Er man forhindret i at stille op til oprindelige tests skal dette meddeles til DBU K Dommer i så god tid som muligt. Man er som udgangspunkt låst fra at dømme kampe indtil testen er bestået, men DBU K Dommer vil i hvert enkelt tilfælde træffe en konkret afgørelse om, hvorvidt dommeren er låst. Også i dette tilfælde vil DBU K Dommer i samråd med dommeren fastsætte et nyt tidspunkt for testafholdelse.
Det skal præciseres, at det er den seneste officielle test, der er gældende. Det betyder, at man ikke kan deltage i officiel test for træningens skyld og gå ud på f.eks. 15,3.