KFD
Nyheder

Linjedommere i serie 1?

KFD håber på flere opgaver for linjedommere i København

KFD har gennem de seneste år flere gange haft en dialog med DBU K om at indføre dommertrioer i den københavnske serie 1, hvor der aktuelt alene er en ‘solo’-dommer til kampene.

Indtil nu har det ikke båret frugt, primært fordi DBU K frygter at merudgiften for klubberne vil være for voldsom.

“Men ved vores drøftelser i forbindelse med en ny samarbejdsaftale med DBU K her i december tog vi emnet op en gang til”, fortæller KFD-formand Bjarne Nigaard.

“Og nu er der jo sjældent noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Den nye honoraraftale som DFU har indgået med DBU, som betyder en nedgang i realhonoraret de næste tre år, kunne denne gang dæmme lidt op for økonomi-argumentet.”

KFD ønsker linjedommere i kampene i serie 1 af flere årsager.

“Det er både fordi der kommer flere aktive dommere, og dermed et øget behov for triokampe til de flere aktive linjedommere og dygtige triodommere, og fordi flere andre lokalunioner har trioer i deres næstbedste lokalrække”, uddyber Bjarne Nigaard.

“Men samtidig er det efter vores opfattelse et generelt løft af kvaliteten af og seriøsiteten omkring københavnsk fodbold, der samtidig skaber gode udviklingsmuligheder for både hold og dommere.”

DBU K har denne gang indvilget i, at de berørte klubber vil blive spurgt om deres holdning til at få linjedommere i serie 1, enten i begge puljer, eller alternativt kun i førsteholdspuljen.

“Der er selvfølgelig en økonomisk overvejelse for klubberne”, erkender Bjarne Nigaard. “Med triokampe vil det for en sæson i førsteholdsrækken i serie 1 koste hvert hold ca. 7.800 kr. mere for sæsonen.”

En anden relevant udfordring er logistikken omkring triokampe.

“Hvis alle hold, der skal have trioer (inklusive serie 1) vil spille lørdag kl. 13, så kan det trods de flere dommere blive svært at opfylde behovet, fordi der så kommer spidsbelastning på de dommere, der kan deltage i en trio.”

KFD er dog fortrøstningsfuld, og ser frem til klubbernes tilbagemelding.

“Vi håber selvfølgelig de vil være med til det, om ikke andet så måske som et forsøg i et par sæsoner. Vi tror på at vi kan løse de praktiske udfordringer sammen med klubberne. Nu har vi i hvert fald igen klart meldt ud, hvad vi i KFD synes vil være den rigtige løsning”, slutter Nigaard.

Der er endnu ikke fastsat en dato for hvornår høringen af serie 1-klubberne gennemføres, men det bliver antageligt snarest.

Du kan gå ind på KFDs facebook-gruppe her, og give din mening til kende om linjedommere i serie 1.

Hi, I’m admin

Leave a Reply