KFD
Nyheder

“Mr. Talent” går fra borde

Siden 2003 har den samme KFD’er stået engageret i spidsen for skiftende kuld af talentdommere og skiftende besætninger i KFD’s talentudvalg.

John Holm Andreasen - formand for KFD's Talentudvalg siden 2003

John Holm Andreasen har som formand for Talentudvalget i næsten ti år om nogen været indbegrebet af KFDs talentudvikling i en lang årrække.

John kom med i Talentudvalget tilbage i 2002, og blev formand i juni 2003.

“I sine 10 sæsoner har han arbejdet med 45 – 50 talenter og 12 forskellige udvalgsmedlemmer”, opridser KFD-formand Bjarne Nigaard. “12 – 15 talenter er blevet divisionsdommere eller DBU-linjedommere, og yderligere 12 – 15 talenter er blevet DS-dommere, inklusive de, som stadig har mulighed for at nå at blive elitedommere. Det er jo resultater, der taler for sig selv!”

Formanden understreger John Holm Andreasens vigtighed i opnåelsen af resultaterne, fordi han har været med til at skabe kontinuitet i talentarbejdet i KFD.

Selv forklarer John sit mangeårige arbejde venligt beskedent:

“Jeg gik ind i talentarbejdet fordi jeg blev spurgt, og jeg sagde straks ja”, fortæller han. “Jeg tænkte den gang ikke nærmere over det. Så kan du spørge hvorfor jeg blev ved i 10 sæsoner. Det er der mange grunde til. For det første synes jeg det har været interessant at være med til at udvikle vores unge talentfulde dommer, så de så vidt muligt får opfyldt deres ambitioner, og til at blive gode repræsentanter for KFD.”

Målsætningen om løbende at skabe divisionsdommere til KFD er lykkedes, så arbejdet har været en succes. Der kom for alvor stabilitet i talentarbejdet med John Holm Andreasens tiltræden som formand. Han var dengang i sommeren 2003 den tredje formand for udvalget på bare halvandet år.

“Det hjalp også, da DFU og DBU i 2005 iværksatte det strukturede talentarbejde”, påpager John Holm selv. “Det var med til, at der kom krav og inspiration ude fra, hvilket gjorde det lettere at se hvad der skulles prioriteres i arbejdet.”

John Holm (tv.) har været en meget vigtig ildsjæl for KFDs talentarbejde - her sender han talenter af sted på orienteringsløb

John har haft rigtig mange gode oplevelser med talentarbejdet fortæller han.

“De bedste oplevelser i forbindelse med arbejdet i talentgruppen har været at se og følge når de enkelte talenter har udviklet sig”, uddyber han. “Her tænker jeg ikke bare på det dommerfaglige område, men også på deres agerer uden for banen. Det er ikke en udvikling jeg kun har bemærket i forbindelse med møderne i gruppen, men også ved KFD-møder, kurser og når jeg har været linjedommer for talenterne.”

Han fremhæver især en konkret oplevelse fra år tilbage, hvor han inden for kort tid to gange var linjedommer for samme talent i nogle af hans første kampe i KS.

“Jeg husker ikke der var noget nævneværdig at bemærke om hans præstationen på banen”, siger John. “Men der var i forbindelse med begge kampe ting, som sendte forkerte signaler til omgivelserne. Det ene var i forbindelse med opvarmningen, hvor han tog imod en krammer fra en spiller han kendte på det ene hold. Den anden var at han på vej fra banen efter kampen lige pludselig skulle tale med en, og “bare” lod linjedommerne gå “alene” til omklædningsrummet. Det er jeg blev imponeret over og som jeg husker var, at da jeg/vi påtalte disse ting, tog talentet det straks til sig og kunne godt se det ikke var så smart. Det var for mig det bedste signal på, at her var et talent, der virkeligt ville arbejde med tingene både på og uden for banen”, smiler John.

Selv om man nu skulle tro, at der bliver tid til mange andre ting i tilværelsen end dommerfaglige udfordringer, så er det ikke helt sådan John selv regner med det skal gå.

“Jeg fortsætter stadig som aktiv dommer, som dommerteoriinstruktør og som uddannelseskoordinator i KFD”, opremser John. “Og jeg står naturligvis også stadig til rådighed for at hjælpe de fremtidige talenter – og alle andre i KFD – med teori. Så jeg får stadig nok at se til. Jeg satser dog også på at der bliver mere tid til at spille golf….”, slutter John Holm.

“KFD og en stor del af klubbens talenter og elitedommere skylder John en stor tak”, pointerer formand Bjarne Nigaard. “Og så er vi glade for, at John stadig i stor stil vil være et aktiv for klubben. Det i sig selv fortæller om at have hjertet på rette sted for KFD!”

Som man har kunnet læse her på siden, så afløses John Holm af en talentchef, og talentarbejdet omdefineres fra 2012. Alt det kan der læses mere om under menupunktet “Talentprogram”.

Hi, I’m admin

Leave a Reply