KFD
Nyheder

Honoraraftale på plads til og med 2014

Både samarbejdsaftalen mellem DFU og DBU, samt omkostningsgodtgørelsesaftalen mellem de samme to parter er faldet på plads.

DFUs formand Per Bo Christensen og DBUs næstformand Jesper Møller (foto) underskrev aftalerne tidligere denne måned.

“Der er bestemt ting at glæde sig over i aftalerne”, fastslår KFD-formand Bjarne Nigaard. “Fx er det rigtig godt, at vi efter en turbulent periode med uro i samarbejdet, igen har fået en samarbejdsaftale. Det er også rigtig godt, at DBU har givet sig på det tidligere krav om, at en breddedommer skal stoppe når han fylder 70 år. Vi har i KFD eksempler på dommere, der sagtens kan fortsætte et afpasset virke i en sådan alder.”

Afskaffelsen af begrænsningen af at kunne dømme efter 70-årsdagen er dog i første omgang formuleret som et forsøg, der løbende skal evalueres.

“Jeg glæder mig også over, at en evt. betalingsring omkring København ikke vil koste dommerne noget i forbindelse med kampafvikling, fordi en udgift for at passere betalingsringen, på linje med p-udgift ved fx Fælledparken, er en konkret positiv udgift, der refunderes i sin helhed”, fortsætter Bjarne Nigaard.

Til gengæld lyder der ikke jubelbrøl fra KFD over DFUs beslutning om at acceptere en egentlig udhulning af dommerens betaling pr. kamp helt frem til og med 2014.

“Det er lidt svært at forstå, at man går med til en så statisk betalingsaftale, hvor den eneste mulighed for at justere på beløbene er afhængig af en helt tredje og neutral part”, siger Bjarne Nigaard, og henviser til, at kun hvis Folketinget vedtager, at den skattefri omkostningsgodtgørelse hæves, så kan DFU bede om en ny forhandling af satserne.

“Vi har foreslået DFU, at man i stedet skulle forhandle om at indføre en egentlig timelønsbetaling i seniorrækkerne, evt. i de højeste rækker og evt. gradueret efter række. En seniorkamp kan så fastsættes til at give betaling for fx tre eller fire timer á kr. 150”, siger Bjarne Nigaard. “Det vil så ganske vist give skattepligt, men også mulighed for fradrag for tøj, udstyr, KFD-kontingent osv. Og pengene overføres jo allerede fra centralt hold fra DBU eller DBU K, der begge har oplysningspligt til SKAT”

Bjarne Nigaard peger på, at det ikke bliver nemmere at rekruttere og fastholde dommere med en faldende honorering, som inflationen betyder, at et fast beløb frem til og med 2014 reelt er.

“Skal vi opnå en fair og ordentlig betaling for den tid vi bruger på dommergerningen, så er det den vej vi skal. Satserne i Danmark sakker allerede alvorligt bagud i forhold til de omkringliggende lande og i forhold til det reelle tidsforbrug”, mener Bjarne Nigaard, der tilføjer, at ungdomsrækkerne fortsat kan indeholdes i den skattefri honorering, så fx dommere på SU eller dagpenge kan dømme sådanne kampe uden modregning i deres offentlige ydelse.

Du kan læse om aftalerne og se de nye betalingssatser her.

Hi, I’m admin

Leave a Reply