KFD
Nyheder

Møde i talentgruppen

Talentgruppemøde d. 27/9 2011

Deltagende: John Holm Andreasen, Thomas Thorgaard, Lars S. Jensen, Mikkel Bredsgaard Randers
Mikkel Frantsen, Jesper Løwe, Betina Engelbrecht, Bjørn Kure, Danny Vain, Kasper Darfelt, Casper Thorsøe, Kasper Madsen, Darko Haramija og Yasin Seker (referent)

Fraværende: Peter Munch Larsen, Jeff Martin Dall og Enrique Cordova Jensen.
Sted: DBU København

Mødet startede med fysisk træning, som Darko Haramija stod for. Darko styrede træningen med hård hånd i ca. 1 times tid, hvor der blev trænet hurtighedstræning og høj intensitetstræning. Hurtighedstræningen blev gennemført på en hel bane, hvor der både var sprint, jog, baglænsløb og helt nede og gå. Denne øvelse blev gennemført 5 gange. Den næste øvelse, som var høj intensitetstræning blev gennemført på sådan en måde, så der blev tegnet ca. 300 meter op, og disse 300 meter skulle klares på mellem 50 og 60 sekunder. Denne øvelse blev gentaget i alt 7 gange.

Derefter stod den på teoritest, hvor John havde taget nogle spørgsmål med fra teorimesterskabet fra 2006. Denne test bestod af 35 spørgsmål, som skulle laves på ca. 15 min, hvor vi skulle nå så mange spørgsmål som mulig..

Efter dette var Kasper Madsen og Casper Thorsøe. på resten af aftenen. Hovedfokus ved deres oplæg var deres oplevelser gennem systemet og optil status som elitedommer. De startede med en kort præsentation af deres individuelle dommerkarrierer. Casper T havde startet sin karriere i 2007, så han havde gjort lynkarriere og opnået status, som elitedommer indenfor bare 4 år. Kasper M var startet som dommer i 2004 og opnået status, som elitedommer i 2010. De kom bl.a. ind på gode og dårlige oplevelser, som de havde haft som dommer.

De lagde meget vægt på at føre logbog, så man systematisk får arbejdet med de punkter, som man fokuserer på til hver enkelt kamp. Dette havde hjulpet dem meget i deres udvikling. Derudover fortalte de, at skrivearbejdet var ligeså vigtigt, så hvis man ville til tops i det her, så skulle man ofre noget tid.

Derudover kom de ind på de krav, som DBU har. Bl.a. at man skal have en fedtprocent på under 20 %. Dette er simpelthen et krav, som DBU stiller.

De kom også ind på deres oplevelser i forhold til forskellen mellem det store spring nemlig DS og 2. division. Den største forskel de to herrer kunne mærke var presset fra omgivelserne, som de mente blev lidt større i 2. division. Derudover kom de ind på at man skulle afsætte tid til den årlige træningslejr og de forskellige samlinger, hvor der bl.a. indgår løbetest og teoritest.

Derefter gennemgik Casper T sit indstillingsforløb, som var et hårdt men godt forløb. Det er sådan at der er 5 forskellige udviklere fra elitedommerudvalget, som kommer ud og ser på dig. Casper T lagde vægt på, at små ting kunne gøre forskellen, der skulle både en portion talent og held til. Casper T kom også ind på, at selvom man skulle havde en meget ”stille” kamp, så skulle man være klar oppe i hovedet og det var vigtigt at slå til, når der var en situation man skulle tage stilling til.

Under de to herres oplæg var der mulighed for at komme med spørgsmål, og der var nogle billeder og videoklip fra Casper T’s indstillingskampe.

Aftenen blev afsluttet med  mad, som Kenneth havde sørget for.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply