KFD
Nyheder

Referat fra møde i Talentgruppen

Afbud: Bjørn Kure og Mikkel Frantsen

KFD’s talentgruppe havde i forbindelse med dagen inviteret de kvindelige, sjællandske dommere med. De kvindelige dommere kom dog først ind i billedet en time senere og undgik derved den fysiske træning med Darko Haramija.

Darko Haramija gennemførte 2 forskellige træningspas, som normalt gennemføres på to efterfølgende dage på 1 time, således at talentdommerne kunne få et indblik i, hvilke træningsøvelser, der arbejdes med i UEFA og er gode at lave for både konditionen og spurtstyrken.

En af øvelserne gik blandt andet ud på at placere 5 kegler på en lige linje med 10 meters afstand mellem hinanden. Først skulle der spurtes 10 meter 4 gange, herefter 20 meter 4 gange, 30 meter, 2 gange og vistnok 40 meter 2 gange. I forholdet til den ”oprindelige” træningsøvelse var pauserne imellem spurterne blevet forkortet, så talentdommerne skulle virkelig lide for det! Undertegnende var skadet, men det så hårdt ud for de øvrige deltagere.

Vi sagde farvel og tak til Darko, og superligadommer Kenn Hansen tog over. I et af DBU’s lokaler fremviste Kenn en række tumult-agtige sammenstød, som havde fundet sted i superligakampe. Vi diskuterede ivrigt frem og tilbage om, dommeren håndterede disse situationer optimalt eller ej. Bl.a. fik vi set, hvordan et par superligaspillere blev sat på plads af Kenn!

Vi blev herefter sat i grupper og gik ud på DBU’s træningsbane. Vi skulle her gennemføre en række rollespilsøvelser, hvor talentdommerne på skift var dommer, spiller og modspiller. Det var blandt andet situationer, hvor en spiller retter på strømpen under en påtale, en spiller nægter at komme hen til dommeren, en træner der skulle have en påtale, osv. osv.

En af øvelserne som dog helst ikke skulle overføres til en virkelig kamp gik ud på, at vi skulle virke så rasende, som vi overhoved kunne med 100% volume. Denne øvelse var specielt god for de talentdommere, der normalt ikke stiller med det store temperament. For som Kenn illustrerede, så var det et meget vigtigt redskab at have som leder, når man vil markere tydeligt overfor en spiller at grænsen er nået, uden at det dog nødvendigvis skal have sanktioner i form af kort.

Vi fik god feedback fra både hinanden og Kenn og øvelsen viste sig at være særdeles lærerig for mange talentdommere.
Mange fik i hvert fald en hel del nye redskaber og en ny måde at tænke over de forskellige muligheder, man har overfor spillere, der ikke gider adlyde af den ene eller anden årsag.

Efter at vi alle var ved at blive skambidt af myg, sneg vi os indenfor igen, hvor der ventede den sædvanlige DBU-buffet med god kylling, salat, osv.

Referat af Danny Vain

Hi, I’m admin

Leave a Reply