KFD
Nyheder

Dagbog fra Enrique Cordova-Jensens U/21-EM (Del 6)

Tirsdag 21. juni MD-1

Havde egentlig planlagt at sove længe men kl. 8 blev jeg vækket af den lokale avis vedrørende interviewet med kokken i dag. Hun ringer senere og bekræfter at vi mødes kl. ca. 11 med kokken.

Den spanske læge vil gerne have udskudt tiden i dag fra kl. 12.30 til senere da de har taktikmøde. Jeg tog over til lægen og fik den lavet om til torsdag kl. 15.30. Lægen var glad for at det kunne lade sig gøre.

Morten Hammerholt fra U21.dk ville gerne lave et kort videointerview med Ander Herrera, desværre var det ikke muligt og vi aftalte at det umiddelbart ville være muligt efter den officielle pressekonference i Viborg. I mellemtiden ville Morten egentlig gerne lave samme historie som lokalbladet omkring kokken og det var ok til dagen efter kl. 11.
Jeg fik desuden en af Jarrys medarbejdere, Jazze, som i forvejen hjælper den spanske kok, til at tolke til lokalavisen, da jeg var til det krisemøde som beskrevet tidligere.

Kl. 12.30 var der møde med spillerne og der var et par stykker som kom ud med flove ansigter. Træneren har beordret at de spillere, som har deltaget i løjerne skal betale selv da forbundet ikke vil dække for omkostninger de har forvoldt hotellet. Derfor skal Helle lave en opgørelse til Francisco og så bliver det hele ordnet. Lad os nu se hvordan det spænder af.

Jeg ringede til transportcentralen i Århus og fik de to biler til Fernando Hierro og Millas familie bekræftet. De kører direkte til træningen på Viborg Stadion.

Kl. ca. 15.00 dukkede Nikolaj op med 3 personer fra israelske fodboldforbund. Om to år skal de afholde U-21 slutrunden og derfor er de på inspiration og rekononserings tur i Danmark på et spillerhotel og træningssted. De fik en god snak med Helle og tog derefter ud til Rasmus på træningsanlægget.

Efter lidt mails frem og tilbage med Anneli fra UEFA så ser planen således ud for det spanske hold i forhold til finale og OL-kamp. Hvis Spanien vinder semifinalen så bliver man boende i Silkeborg og tjkker ud af hotellet på finaledagen og tager et chartret fly hjem til Spanien efter finalen. Hvis man taber semifinalen flytter man til Ålborg om fredagen, overnatter og spiller OL-kampen og tager et chartret fly hjem til Spanien fra Ålborg. Jeg krydser fingre for den første løsning.

Kl. 16.15 kørte vi til organisationsmøde i Viborg. Selve mødet var som forventet og som før beskrevet. Efterfølgende fik jeg som sædvanligt at vide at jeg skulle tage mig af oversættelsen af pressekonferencen. Jeg stod klar til at gå over til pressekonferencen da Raul, deres pressechef, kom hen til mig og sagde at jeg skulle ringe til Morten nu, så kunne han få Ander Herrera for sig selv. Morten var der med det samme og han fik sit solointerview, han filmede og jeg stillede spørgsmålene. Efter hvad Morten sagde så skulle det også vises på TV2 sporten senere på aftenen.

På selve pressekonferencen var den eneste forskel i dag at Sky Sport fra England skulle stille 4-5 spørgsmål før den spanske presse. Alt gik fint og lige efter pressekonferencen kom den engelske journalist hen og sagde tak for hjælpen og forespurgte om jeg evt. vil kunne hjælpe med et interview med Fernando Hierro. Jeg fortalte ham at alle forespørgelser skal igennem den spanske pressechef Raul Del Prado og såfremt han og Fernando Hierro accepterer så kan jeg ikke se noget galt i at hjælpe dem. Det bliver spændende at se om det bliver til noget.

Bussen og delegationen kørte af sted i bussen og jeg blev tilbage og hjalp Morten med at oversætte indslaget med Ander Herrera.

Kørte tilbage til Silkeborg med en fed følelse i kroppen, alt var klappet super godt i dag. Sen aftensmad og i seng klar til vigtig kamp i morgen.

Onsdag 22. juni – semifinale Spanien-Hviderusland

Morgenmad kl. 9.00 i dag, jeg sad sammen med kokken og fik bekræftet vores aftale kl. 11 sammen med Morten om hans interview i køkkenet.

Manuel og Jarry åbnede kontoret og jeg gik i gang med planlægningen af busser i morgen, ligesom altid efter en kampdag, spa til dem der har spillet og træning i Søholt til resten. Jeg nævnte min samtale med Sky Sport til Raul og han sagde at det var meget usikkert om Fernando Hierro vil være med på et interview til Sky.

Raul har forespurgt om en U-21 t-shirt som de frivillige har, jeg gav Hans Sørensen et ring i Århus og han skaffer mig en til ham, så er han også glad og det gør det selvfølgelig nemmere for mig i længden at han skylder mig lidt.

Morten kom kl. lidt i 11 og så fik vi et godt interview i kassen til ham. Det tog en lille time og en kop kaffe efterfølgende at redigere det igennem som han ville bruge. Han sender mig et link så jeg kan downloade det til mig selv og give en kopi til den spanske kok, Javier Arbizu.

Betty, TLOen fra Tjekkiet, ringede til mig og jeg tager de ting som tøjfolkene har lovet hinanden med til Viborg hvor hun selv afhenter i morgen på stadion. Tjekkiet bor i Viborg og det tager hende 5 minutter at køre omkring og hente det.

Francisco har bedt mig skaffe 4 billetter til den anden semifinale til den spanske fodbold præsident, hjælpetræner Julen Lopetegui, Jarry og delegationsleder Marcelino Mate. Selve transporten tager de sig selv af, de har lejet en lille minibus hos et privat selskab. Det tog en del tid at skaffe. Først via Anneli som smed mig videre til Manfred som styrer billetter for UEFA i Herning og til sidst endte den hos Dafne som styrer billetter i Viborg. Det lykkedes til sidst men det tog med ventetiden små 3 timer at få bekræftet det hele. Anneli sendte i mellemtiden en mail vedr. Closing Dinner at alle invitationer vil blive uddelt af Dafne til mig og den hviderussiske TLO Jesper før kampen.

Da Luis Millas familie er kommet så kører jeg dem sammen med Manuel til stadion i dag, de skal dog ikke med mig hjem så derfor bestilte jeg en bil via transportcenteret til dem så de kunne komme tilbage til Silkeborg efter kampen.

Af sted til Viborg Stadion og en semifinale som blev super spændende. Det spanske hold spillede vel nok deres dårligste kamp i turneringen. Som sædvanlig med stor boldkontrol men der manglede inspiration og tempo i forhold til de andre gruppekampe. De havde en del chancer men det var alligevel kun lige ved og næsten.

En af de få gange hviderusserne kom over midterlinjen og ind i det spanske straffesparksfelt lykkedes det for en spiller med ryggen til målet at få bolden i mål. Det burde nærmest ikke have været en chance men læderet gik i mål og Spanien gik lidt slukøret til pause bagud 1-0. Halvleg lagde man godt ud men efter et kvarters tid fusede det lidt ud, igen blev spillet for langsomt og Milla valgte at tage Ander Herrera ud til fordel for Diego Capel og kort efter skiftede han Iker Munian ud med Bojan.

Det var for at få spillet bredt mere ud over fløjene og med indskiftningen af Jeffren så havde Milla spillet sit sidste kort og satsede på indlæg fra fløjene til Bojan og Adrian. Det lykkedes ikke helt og selvom der blev etableret et pres så lurede katastrofen lige om hjørnet. Med få minutter igen satte Thiago endelig tempo på et opspil og med et hurtige kombinationer i midten fik de skabt plads til en aflevering ud til højre hvor Jeffren med et fladt indlæg til første stolpe fandt Adrian der sikkert dirigerede bolden i mål.

Hviderusserne var tre minutter fra en finale i turneringen, men heldigvis fik Spanien udlignet. I den forlængede spilletid var der ikke nogen tvivl om udfaldet og to spanske mål har Spanien kurs mod Århus og en finale mod Schweiz, som senere slog Tjekkiet i en dårlig kamp efter forlænget spilletid.

Pressekonferencen med Luis Milla og Adrian fik jeg som sædvanligt, tolket til engelsk talende medier og det går for hver gang bedre og bedre med denne opgave.

Holdet tog fra Viborg med stor glæde og de to spillere der var udtaget til doping prøve var også med bussen hjem. Tico har efterladt deres pool i omklædningsrummet og vi har lavet en aftale med Viborg Stadion om at de tømmer den for at vi ikke oversvømmer omklædningsrummet ligesom sidst.
Jeg var ved at køre til hotellet da jeg blev stoppet af den engelske journalist fra Sky Sport. Han ville gerne have mig til at kigge en SMS besked igennem på spansk som han vil sende til den spanske pressechef Raul Del Prado. Beskeden var fin og vi fik en snak hvor han indirekte bad om hjælp til at få en interview med Fernando Hierro en af dagene. Det kan jeg ikke hjælpe ham med og bad ham om at gå via Spaniens pressechef.

Tilbage på hotellet var der højt humør, alle var glade over resultatet og det blev fejret med lidt ekstra vin til maden og god spansk skinke og manchego ost som ekstra tapas.

Rasmus og Arthur sad i hotellets bar og efter aftensmad tog Manuel og jeg sammen med dem ud at gå en tur. Vi fik et par øl til at fejre sejren med og jeg var i seng kl. 3 om morgenen.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply