KFD
Nyheder

Dagbog fra Enrique Cordova-Jensens U/21-EM (Del 5)

Det spanske U/21-landshold øver sig i at ramme kassen til træning. Privatfoto

Lørdag 18. juni MD-1 Ukraine

Morgenmad kl. 9.00 og klar til dagen før sidste gruppekamp mod Ukraine. Dagens program er til forskel for de sidste to dage meget struktureret. Mad og hvile for spillerne frem til kl. 18.00 hvor der er afgang til Herning Stadion til den lukkede træning og pressekonference efterfølgende.

 

Der er organisationsmøde kl. 17.15 i Herning og kl. ca. 18.00 har jeg aftalt at Francisco og Manuel Duran kan mødes med turneringsdirektør Christian Bordinggaard. Christian har to officielle gaver til hvert hold og i sidste uge har han besøgt holdene i Danmarks gruppe og i dag er det tid for Spaniens gruppe i hans program. Vi tager min bil til mødet kl. ca. 16.30 fra hotellet.

Alle dagens kørsler er bekræftet og jeg afventer svar fra UEFA vedr. de tre ekstra VIP billetter. Hovedkvarteret i Århus har ikke flere så jeg er kopiorienteret på diverse mails til UEFA omkring disse billetter og må blot afvente.

Den spanske pressekonference med tre spillere er løbet fint af stablen. Alle er glade og vil kun udtale sig om U-21 holdet. Alle spørgsmål omkring mulige transfer og rygter til andre klubber bliver pænt men bestemt afvist. I dag er det blandt andet 1. målmanden David De Gea der er under kærlig behandling af pressen.

Jeg har modtaget en mail vedr. bolde fra UEFA og vi vil få yderligere 3 bolde ifm. træningen senere i Herning. Derudover har jeg tjekket med en af tøjfolkene vedr. Bettys opringning og han vidste godt hvad det drejede sig om. Vi blev enige om at han blot skulle give det til mig så sørgede jeg for at det blev sendt til tjekkerne hurtigst muligt.

Kl. 16.30 kørte vi til Herning til organisationsmøde og det var hurtigt færdigt. Eneste punkt der kort blev debatteret var vanding af banen lige efter opvarmningen. I den sidste kamp havde tjekkerne pludseligt skiftet mening på kampdagen og det ville Francisco undgå i denne kamp. Ukraines holdsekretær lovede at det ikke ville ske, da begge delegationer var enige om at vande banen efter opvarmningen.

Efter mødet var Christian Bordinggaard klar til at tage sin snak med den spanske delegationsleder og Francisco. Der blev udvekslet de obligatoriske gaver og høfligheder.

Der var god tid inden holdet skulle komme så derfor spurgte vi om det var muligt at se Boxen, indendørs hallen ved siden af Herning Stadion. Anders Mosegård, tidligere superligadommer og nu ansat i Messecenter Herning, tog sig tid til at give en kort tour af Boxen. Man var meget imponeret af Boxen og set-uppet omkring tilskuerpladser og parkeringsforhold.

Holdet ankom og alt gik fint til træningen, jeg fik dog at vide at jeg skulle agere som tolk til pressekonferencen selvom UEFAs Media Officer i Herning er en spanier, Borja Bilbao, som taler glimrende engelsk. Igen er det lidt ufleksible regler som gør at han ikke kan oversætte da der kan sås tvivl om det er UEFA der udtaler sig eller holdet. Derfor bad han mig om at gøre det når den spanske pressechef ikke vil gøre pga. manglende sprogkundskaber. Til forskel for Viborg var jeg ikke helt tilfreds med mine oversættelser så derfor skal jeg være mere klar til opgaven i morgen hvor jeg uden tvivl ryger på som tolk igen.  

Tilbage på hotellet havde Spanien besluttet sig for at aflyse morgentræningen på kampdagen så en hurtig opringning til Rasmus så han kunne aflyse sine frivillige. Francisco havde endnu engang 30 fribilletter til de frivillige som jeg kunne give videre i morgen.

Jeg aflyste bussen til træningen i morgen og snakkede med busselskabet vedr. transporten til kampen i morgen. De kontakter mig i morgen formiddag da de hold som er slået ud planlægges i løbet af formiddagen ligeså. Derfor må jeg væbne mig med tålmodighed så deres puslespil kan gå op.

Med Manuel gik vi en tur i byen og han bød på en gravøl, nu hvor Danmark var røget ud af turneringen efter nederlag til Island.

Søndag 19. juni Matchday – Spanien-Ukraine

Spiste morgenmad kl. 9.00 og satte mig derefter ind på vores lille kontor sammen med Manuel. Han har haft lidt travlt med diverse transporter af VIPer samt hvor de skal gøre af dem i byen. Det har heldigvis ikke noget med mig at gøre så jeg sad primært og afventede en kuvert med DVD af gårsdagens kampe samt en bekræftelse på de ekstra 3 VIP billetter.

Begge dele var løst ved ca. 12 tiden.

 Kort efter ringede Emily Shaw, UEFA Venue Director i Herning. Hun bad mig videregive to informationer til holdet. De skulle selv medbringe træningsbolde til halvlegen da de ikke må benytte kampboldene og da begge semifinaler skal starte samtidigt, både 1. og 2. halvleg, så kan man risikerer at man skal stå og vente. Derfor er det vigtigt at holdene ikke kommer på banen for tidligt. Hun står selvfølgelig selv i spillertunnelen for at hjælpe men ville gerne have at holdene har fået informationen på forhånd.

Ved en 13 tiden ankom 5 VIP i blandt det spanske forbunds præsident samt formanden for den spanske olympiske komite, derudover Fernando Hierro som jeg før har omtalt.

Lige før maden kl. 14.00 fik jeg tider for træning og spa i morgen såfremt man ryger semifinalen efter aftenens kamp. Jeg ringede til Rasmus og gav ham infoen og skrev derefter en mail til busselskabet så de kan stå klar med to busser i morgen formiddag. De spillere som ikke deltager i kampen tager til træning mens de resterende ryger på spa i Herning.

Af sted til kamp kl. 18.30 på Herning Stadion. Alt omkring kampen kørte på skinner og banen blev vandet lige efter opvarmningen som aftalt på gårsdagens organisationsmøde. Før kampen spurgte jeg UEFA om lov til at Spanien kunne bære sørgebind.

Tidligere på dagen var en netop pensioneret mangeårig holdsekretær for deres A-landshold sovet stille ind. UEFA gav efter lidt betænkningstid lov til dette og selvom de ikke havde givet lov så havde jeg fornemmelsen at Spanien havde gjort det alligevel.

Selve kampen blev en nydelse i hurtigt og effektivt kombinationsspil. Alene i 1. halvleg havde Spanien bolden i næsten 78% af tiden. Mata bragte Spanien foran lidt heldigt da en ukrainsk forsvarsspiller gled i feltet og bolden endte for Matas fødder helt blank foran mål.

Det 2. mål af Adrian var til gengæld et flot gennemspillet angreb hvor han blot skal støde bolden i mål efter en glimrende pasning/indlæg fra højre side. Ukraine kom lidt bedre med i 2. halvleg og fik et par hjørnespark der pressede Spanien lidt uden dog at være farlige. Kampen blev definitivt afgjort da Mata på straffespark bragte Spanien på 3-0.

Ydermere fik den ukrainske forsvarsspiller rødt kort og derefter havde Ukraine ikke mere at komme med. Bojan blev skiftet ind men gjorde ikke det store af sig. Efter kampen hjalp jeg til ude ved busserne for at undgå den lille tumult der havde været sidst. Familiemedlemmer til Bojan og Mata ville gerne ind og stå ved omklædningsrummet men det blev blankt afvist af kontrollørerne og vist ud på den anden side af rækværket.

Vi fandt en salomonisk løsning ved at placere dem ved spillerbussen, her blev min tålmodighed sat på prøve da Bojans far forsøgte at få en pige med sammen med sig. Jeg spurgte hvem hun var og han svarede at det var en pige som havde skrevet en pæn bog om Bojan. Den undskyldning var ikke god nok til at stå ved bussen så jeg fik kontrollørerne til at nægte hende adgang.

Pressekonferencen røg jeg ind til som tolk efterfølgende og øvelsen omkring dette er ved at være der, for jeg var godt tilfreds efterfølgende i forhold til gårsdagens presseseance, som jeg selv synes var gået mindre godt. Træner Luis Milla og dobbeltmålscorer Juan Mata var med på pressemødet og det var lidt sjovt at oversætte fra spansk til engelsk og derefter var der en anden tolk som tog mine bemærkninger og oversatte til ukrainsk.

Tilbage på hotellet var alle glade men vi var først tilbage omkring midnatstid. Jeg fik tider for spa og formiddagstræning og sendte SMS til Rasmus og ringede til busselskabet. Træt men glad var det blevet sengetid ved ca. 1.30 efter endnu en god dag hvor alt er klappet som planlagt.

Mandag 20. juni   

Jeg stod først op kl. 9.00 og det første jeg gjorde var at få bekræftet de to busser til spa og træning. Kort efter skulle lige til at ringe til Rasmus på træningsanlægget men han kom mig i forkøbet, alt var klart til at tage imod derude på Søholt Parkvej.

Efter morgenmad kom Francisco ind til mig og Manuel og lukkede døren til vores kontor. Han ville gerne informere os om planerne for semifinale og forhåbentligt finale. Både Manuel og jeg havde hele tiden tænkt tanken at det spanske hold ville flytte efter semifinalen til Århus. Disse tanker blev bragt til skamme da trænerteamet var superglade for at være i Silkeborg. Træningsanlægget og hotel er fremragende og rejseafstanden til Århus er ingenting i forhold til Spanien, derfor bliver vi i Silkeborg. Såfremt de vinder semifinalen vil de køre til Århus på selve finaledagen og efter kampen tage et chartret fly hjem til Spanien efter finalen. Disse informationer måtte jeg gerne videregive til UEFA dog ville Francisco gerne have at vi holdt tæt i forhold til spillere, presse og andre i delegationen.

Jeg kørte vanligt med holdet til træning og ude i klubhuset ringede jeg til Anneli i UEFA med ovenstående info. Derudover spurgte jeg ind til til Closing Dinner, UEFA godkendte hoteller i Ålborg samt en bekræftelse af officiel træningstid på Viborg Stadion fra kl. 18.30 i morgen tirsdag. Hun bekræftede vores tid med det samme og ville vende tilbage med en mail på det resterende til holdsekretærerne og kopi til TLOerne. Under træningen kom den spanske læge og bad mig om at sætte en aftale op med en dermatolog til en af spillerne. Jeg ringede til Anders Bach og han ville undersøge sagen og vende tilbage senere.

Trænerne ville gerne ud og spille tennis og derfor satte vi en tid op til dem senere her til eftermiddag fra 17 til 19.´

Anneli sendte mig endnu en mail vedr. besøg af Israel, som skal arrangere den næste U-21 turnering om 2 år. De ville gerne snakke med hotellet og besøge træningsanlægget. De kommer i morgen kl. 14.45 og derefter ville Nikolaj lave en aftale med Rasmus på en min foranledning vedr. besøg af et træningsanlæg.

Anders ringede tilbage og bad os om at besøge en læge lige ved siden af hotellet inden 15.30. Det gjorde vi og efter at han havde set på ham blev vi enige om at han skulle komme tilbage dagen efter kl. 12.30.

Ved 5 tiden tikkede der en mail ind omkring Closing Dinner. Den sendte jeg videre til Francisco. Francisco har svaret UEFA tilbage vedrørende de spanske planer for hoteller den resterende tid i Danmark og de bliver i Silkeborg så længe de kan.

Transport til forbundets sportschef Fernando Hierro samt trænerens familie blev bestilt til i morgen og derefter planlægning og bekræftelse på bus til træning i morgen.

Sen aftensmad som man jo gør i Spanien og på hovedet i seng.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply