KFD

15. april er sidste chance for at tilmelde sig Dana-Cup 2011, der finder sted i Hjørring.

Opholdet byder på gratis kost og logi samt et honoar på 50 kroner pr. kamp (kortere spilletid end normalt). KFD betaler udgifterne til Storebæltsbroen, hvis deltagerne kan fylde en bil. 

Tilmelding sker til Rolf Ingdahl, der deltog i Dana Cup 2010, på Rolf@ingdahl.dk  eller telefon 21 29 69 25. 

Rolf Ingdahl drager af sted igen år sammen med en række sjællandske dommere. Fra KFD har Carsten Poulsen og Marc Nielsen p.t. tilmeldt sig stævnet.

Læs Rolf Ingdahls reportage fra sidste års Dana Cup:

Sjov og alvor til Dana Cup

 Rolf Jensen fra København fik en herlig uge i Hjørring til Dana Cup 2010. Derfor blæser han igen i fløjten, når det går løs til sommer i den internationale nordjyske turnering.  

Af Rolf Ingdahl Jensen, Københavns Fodbold-Dommerklub

 

”Har du lyst til at tage til Dana Cup i Hjørring i uge 30 og dømme fodbold?” Noget i den retning stod der inde under nyheder på fodbolddommer.dk. Hmm…. Dana Cup, tænkte jeg, for jeg havde aldrig hørt om Dana Cup før. Heller ikke, da jeg selv spillede fodbold i min ungdom. Jeg meldte mig da til at tage af sted, for ligesom at se hvad det var for noget. Jeg blev af Frank Kanlund fra aktivitetsudvalget i Københavns Fodbold-Dommerklub sat i kontakt med en Lars Kulle fra Næstved. Kulle og jeg skrev lidt frem og tilbage på mail om praktiske ting, og han skulle nok holde en plads i sovesalen til mig.

 

I bus med afrikanere

Søndag 25. juli var jeg i gang med at gøre de sidste ting klar, så jeg kunne komme af sted til Hjørring. Op på Måløv St. for at komme med S-toget til København H., hvor jeg skulle med lyntoget mod Frederikshavn kl. 17.50. Jeg nåede vel til Hjørring kl. 23 søndag aften, så der holdt en bus ved stationen. Jeg gik over og spurgte, hvordan kommer jeg til Tennishallen, hvor dommere til Dana Cup kunne sove? Den flinke guide sagde, at hun nok skulle vise mig derhen, men først så kunne jeg køre med ud til en skole for at sætte et afrikansk hold af. Det var helt fint med mig, så slap jeg for at gå rundt i mørke og prøve at finde ned til hallen. Holdet blev sat af ved skolen, og bussen kørte tilbage til Hjørring. Jeg fik vist, hvor Fortuna Hjørrings klubhus var, og at der hver aften var fest og hygge der. Jeg blev sat af på hjørnet og fandt derfra nemt hen til hallen. Her kom jeg hurtigt i snak med nogle andre dommere, heri blandt Jakob Sundberg og Steen Bagge og nogle tyske dommere.

 

Våde dage

Om mandagen fulgtes jeg med Steen rundt på området. Om aften var der åbningsmarch for Dana Cup 2010 – det er et must, når man er af sted som ny dommer til Dana Cup. Aften gik med at tage over til Fortunas klubhus, hvor der hele aften var gang i den. Tirsdagen var start på turneringen, og det gik løs allerede fra kl. 8 om morgenen. Der kørte særbusser rundt til de forskellige små byer omkring Hjørring, hvor der også blev afviklet kampe. Det var noget med at være ved bussen i god tid. Også en tur i klubhuset om aften. Onsdag og torsdag var stort set ens. Dog begyndte det så småt at regne torsdag eftermiddag. Efter aftensmaden var der ikke ret meget andet at lave end bare ligge og slappe af eller snakke med de andre dommere.

Live på nettet

Fredag var det ved at være slut. Der blev afviklet A-finaler om aftenen. Jeg indfandt mig på Hjørring Stadion for at være klar til se en drengefinale, et norsk hold mod et hold fra Brasilien. Mathias Bjørnø var dommer og Jakob Sundberg som linjedommer. Det norske hold vandt finalen, en finale som Viasat havde sendt live på internettet. I alt blev 6 finaler sendt live på nettet. Inden jeg gik fra stadion, så jeg lidt af en dame-finale. Jeg fik aftalt med de tyske dommere, at vi skulle i Fortuna senere. Det gjorde vi så, og de fik lært mig et terningspil, som jeg har glemt, hvad hedder, men jeg var utrolig heldig, jeg tabte ingen runder, og hver eneste gang en af dem havde tabt og måtte gå efter øl, så tog de en Sommerbys med til mig. Tiden går hurtigt, når selskabet er godt.

På gensyn i 2011

Jeg tror, vi blev der til de lukkede. Klokken var vistnok over 5, da jeg fik samlet mig sammen til at gå hjem til min soveplads. Lørdag morgen var slem, men det kender man jo fra tidligere byture. Dog kan det godt mærkes, når det er lang tid siden, det sidst skete. Stille og roligt ned for at få lidt morgenmad, og så hjem på madrassen igen, sove lidt. På et tidspunkt så jeg, at Kulle var ved at pakke sammen, og jeg sagde farvel og på gensyn til ham, da jeg nok var taget af sted, inden han kom tilbage fra den B-finale, han skulle dømme. Men jeg nåede ikke længere end til min sovepose, derfor grinte han, da jeg stadigvæk lå og sov tømremænd ud.

”Sikke langt du er nået,” grinede han.

Lidt tid efter han var taget hjem, var jeg klar nok til at få pakket mine ting sammen, og jeg aftalte med en norsk dommer, at han kørte mig ned til Hjørring St. Så da klokken var 15.06, og toget kørte ind til perronen på Hjørring St. var det farvel til Dana Cup 2010 – men helt klart et ”vi ses i 2011”.

Stemningen fejler ikke noget til Dana Cup.
Hi, I’m Redaktør

2 Comments

Leave a Reply