KFD
Nyheder

Bliv filmet som dommer

Talha har valgt at blive filmet som dommer
Talha har valgt at blive filmet som dommer

Har du store ambitioner eller har du blot lyst til at blive en endnu bedre dommer, er løsningen måske at blive filmet. DFU har et enestående tilbud, hvor du kan blive videooptaget, mens du dømmer en kamp. KFD tog med Brian ”Foto” Andersen på arbejde en regnfuld eftermiddag på Kløvermarken for at følge processen i at blive filmet.

Brian tog i øvrigt selv dommerkortet i 1982 og har dømt lige siden og er faktisk også tidligere ”effektmand” hos KFD. I 1994 spurgte Niels-Erik Van Zeijst, om Brian ikke kunne have lyst til at hjælpe andre dommere med at filme dem. Det sagde Brian ja til og har siden fungeret som en af DFU’s kameramænd. Brian har gennem årene filmet dommere fra serie 5 og opefter. Brian har sågar filmet en 4. dommers ageren på og bag linjen i Superligaen for DBU.

Talha og Brian mødes inden kampen og aftaler, hvordan Brian skal filme
Talha og Brian aftaler dagens focus punkter inden kampstart

Denne lørdag er det KFD’eren Talha Kücükavci, som Brian skal filme. Talha er én blandt mange unge talentfulde dommere i København og har selv kontaktet Brian mht. til at blive filmet. Han har et stort ønske om at nå langt med sin dommerkarriere og har naturligvis også ansøgt om at komme med i KFD’s kommende talentprogram.  Dagens kamp er i serie 1 mellem CSC og Rødovre. Brian og Talha mødes en time inden kampen og aftaler indbyrdes, hvordan Brian skal filme Talha.  Herefter kravler Brian op på taget og gør sig klar til at filme dagens kamp.

Dommerne vælger selv, hvordan de skal filmes. Nogle har fokus på deres løbemønster, andre vil have deres kropssprog filmet eller have focus på evt. konfrontationer osv, fortæller Brian.

Dagens udvikler
Dagens udvikler

I dagens kamp er der også blevet påsat udvikler. Tidligere FIFA-linjedommer Torben Siersen skal udvikle Talha i dagens kamp.  Torben synes, at det er positivt, at dommerne vælger at lade sig filme. Det kan aldrig skade, men kun gavne at se videooptagelse af sig selv som dommer, fortæller Torben!

Efter kampen – og inden udviklingen – mødes Brian igen med Talha. Brian kan brænde en CD-rom med kampen med det samme, men 9 ud af 10 vælger at få kampen overført til deres medbragte PC’er.  Brian har denne dag stået i små to timer i regn og blæst og filmet. Men Brian er ligeglad med vejret. Hvis jeg blot kan hjælpe dommerne med deres karriere, er jeg faktisk ligeglad med vejret, fortæller en halvvåd Brian.  Han har gennem de sidste mange år besøgt de fleste stadions på Sjælland og den bedste ”stadionplatte” fås stadig på Lyngby Stadion, slutter Brian med et smil på læben. (Det var dog ikke røg fra grillen, som der var i luften på Kløvermarken denne eftermiddag, da CSC spillede….).

img_7909
Brian filmer fra taget på Kløvermarken

Har du lyst til at blive filmet er DFU-prisen kun 224 kr. + km. penge. KFD har faktisk to dommere, som kan filme dig. Udover Brian er det Jan Pedersen. Du kan kontakte Brian på mailen briann@dragoer.dk, hvis du har yderligere spørgsmål eller gerne vil filmes.

Hi, I’m René Krarup