KFD
Nyheder

KFD’eren Peter Munch er ny Superligadommer

??????
Peter er ny superligadommer

Mandag løftede DBU’s dommergruppe sløret for efterårets kommende indrangering og det gjorde de med bravour – set med KFD’s øjne. DBU havde fundet plads til 3 nye dommere i Superligaen og her i blandt havde de fundet plads til KFD’s Peter Munch. KFD ringede til Peter for at sige tillykke og for at høre lidt om hans dommerkarriere, som bl.a. har indeholdt en 8-årig pause.

Peter tog dommerkortet som 17-årig og dømte én enkelt 7-mands kamp i sin klub. Men dét at være dommer fangede ikke Peter på det tidspunkt og han koncentrerede sig i stedet for om at spille fodbold. Peter valgte at læse til jurist og når man læser til jurist spiller man – mere eller mindre – som udgangspunkt i FC Culpa.

Her spillede Peter i serie 1, indtil han som 25 årig valgte at blive dommer igen. Peter droppede fodbolden og valgte derefter at koncentrere sig om dommergerningen. Og så er det ellers gået hurtigt. For 14 måneder siden debuterede Peter i 2 div. (det kan du læse om her) og nu er han altså blevet Superligadommer.

Tillykke med din nye titel som superligadommer. Hvordan fik du overrakt den gode nyhed?

For ca. 14 dage siden fik vi at vide, at mandag d 20. juni ville vi få en mail fra DBU’s dommergruppe med indrangeringen for den kommende sæson. Og denne dag venter man bare på at mailen kommer Da den så kom, løber man den igennem for at finde sit navn og dér fandt jeg ud at, at jeg var blevet superligadommer. Efterfølgende ringede formanden for DBUs dommergruppe Claus Bo Larsen for at sige tillykke med oprykningen.

Og det lidt frække spørgsmål. Havde du regnet med at rykke op?

Der har været nogle indikationer, om at jeg har været på rette vej. Således blev jeg i maj måned inviteret til UEFA’s CORE kursus. Hvert land i Europa kan hvert 2.år sende en elitedommertrio på dette kursus, som falder i to dele: 10 dage i foråret og 8 dage i efteråret – med intensiv træning med sine internationale coaches i den mellemliggende periode. Formålet er at forberede trioen til evt. senere funktion som international dommer. Nogle af de deltagende CORE-dommere får som led i forløbet en kamp i den såkaldte ”Challenge Cup”, hvor jeg i denne måned i Sutton syd for London har dømt Englands C-landshold mod Slovakiets U-21 landshold, og det gik godt. Man håber selvfølgelig altid på at rykke op, men jeg har også været oppe mod nogle gode og dygtige kollegaer, så intet har været sikkert før mailen kom fra DBU.

Hvad er planerne for fremtiden?

Jeg er faktisk allerede blevet udtaget som 4. dommer til en 1-runde kvalifikationskamp til Euro League på Island i den kommende uge. Så det bliver spændende at komme ud og være med til en international kamp. Men først og fremmest skal jeg etablere mig som dommer i Superligaen og så må vi se hvad fremtiden bringer, slutter en glad og stolt Peter.

KFD ønsker Peter tillykke med titlen som superligadommer og glæder os til at følge ham i fremtiden.

Hi, I’m René Krarup