KFD
Nyheder

Forsætter Lars Skibild Jensen karrieren?

Lars får overrakt gave af Peter
Lars får overrakt gave af Peter på Lyngby Stadion

I efteråret 2015 fyldte Lars Skibild Jensen 45 år. Dermed faldt Lars for DBU’s aldersgrænse og stopper derfor som dommer i 1. division med udgangen af maj måned i år. Det er blevet til imponerede 109 kampe som dommer i 1 division. KFD ringede til Lars for at høre, om karrieren stopper definitivt eller om han vil forsætte karrieren på lokalt plan.

Når Lars ikke dømmer arbejder han til hverdag hos Novo Nordisk, hvor han er afdelingsleder. Lars tog i øvrigt dommerkortet i Jylland i 1987. Her nåede han at blive indrangeret i serie 2, inden han flyttede til København og KFD i 1997. I København tog karrieren for alvor fart, hvor han – mere eller mindre – dømte ét år i hver række, for herefter at rykke op i en højere række. I 2000 blev han inviteret til Lyngby kursuset og rykkede efterfølgende op i Danmarksserien.  I 2004 rykkede han i 2. division og tre år senere rykkede han op i 1. division.

Hvad har været din største oplevelse som dommer?

Lars tilser en skadet Lyngby-spiller, inden han skal give en advarsel til en Fredericia-spiller
Lars tilser en skadet Lyngby-spiller, inden han giver en advarsel til en Fredericia-spiller

Jeg har haft mange gode og spændende oplevelser i 1. division. Der har været en del medrivende og udfordrende op- og nedrykningsbrag gennem årene. Men én af de kampe, som har gjort størst indtryk, var da jeg var med til ”lukke det gamle Vejle Stadion ned” i 2007, da der skulle bygges et nyt stadion. Ca. 7000 tilskuere var samlet til kampen mellem Vejle og Frem, som Vejle vandt med 3-1. Efter en fantastisk kamp med masser af god stemning på lægterne, kom gamle Vejle-koryfæer som f.eks. Allan Simonsen og Steen Tychosen forbi omklædningsrummet og hilste på.

Og det noget frække spørgsmål. Ærgrer du dig ikke over, at du ikke nåede at blive superligadommer?

Selvfølgelig gør jeg det. Men jeg var 37 år da jeg rykkede op i 1. division, så jeg har jo ikke ligefrem haft alderen med mig. Derudover har jeg været oppe mod nogle dygtige dommerkolleger, som f.eks. Peter Rasmussen og Lars Christofferen.  Og de har måske lige været den tand bedre end mig, som gjorde at de rykkede op i stedet for mig. Uanset hvad, så er jeg stadig glad for at jeg nåede 1. division.

Stopper du karrieren eller vil du forsætte med at dømme lokalt?

Jeg vil meget gerne forsætte med at dømme og helst i triokampe, da det er dér hvor jeg har mine kompetencer.  Pt. er jeg også coach for KFD’erne Sebastian Aagerup og Christian Hansen og forsøger at hjælpe og støtte dem i deres videre færd som dommer. Såfremt jeg vinkede eller dømte med én af dem i en trio, ville jeg have endnu mere føling med kampen og coachingen vil formodentlig derfor blive endnu bedre. Men allerførst må vi se om indrangeringsgruppen evt. kan finde en plads til mig i systemet.

Lars får blomster af Dennis Poulsen fra Lyngby Boldklub
Lars får blomster af Dennis Poulsen fra Lyngby Boldklub

Derudover har jeg snakket med Kim Milton og Claus Bo Larsen fra DBU´s dommergruppe om muligheden for at blive eliteudvikler med tiden. Derfor er jeg pt. i gang med uddannelsen som trioudvikler, dog på lokalt plan i første omgang. Men allerførst skal jeg lige holde lidt sommerferie og så må vi se, hvad der sker til august!

 

KFD ønsker Lars alt held og lykke med karrieren fremover.

(Alle billeder er fra Lars’s sidste divisionskamp i lørdags. Tak til Per Kjærbye for lån af billede 1 og 3)

Hi, I’m René Krarup