KFD
Nyheder

Stop – når jeg taler til dig!

Livgish
Liv har skrevet om workshoppen

Igen i år afviklede Jonathan Nilton og Bjørn Kure dommerworkshop i traineeprogrammet for nye dommere med stor succes. Selvom vi kun var tre nye dommere der deltog, var udbyttet stort.

Vi startede med fællesspisning, hvor snakken og erfaringsudvekslingen allerede kom godt fra start.  Efterfølgende tog vi hul på den første og teoretiske del af workshoppen. Indledningsvist havde vi en præsentationsrunde af deltagere og kursusholdere. Her viste det sig hurtigt, at der var stor spredning på erfaringen med at dømme for de nye dommere – lige fra 10 til 100 kampe. Det havde dog ingen betydning, da flere problemstillinger var relevante eller genkendelige uanset niveau.

I det teoretiske oplæg gennemgik Bjørn og Nilton alt fra udvikling og indrangering af dommere til det basale udstyr og hvor mange kort man egentlig skal have på sig. KFDs effektmand Mogens kiggede også forbi og fik således lejlighed til at få solgt et par ekstra røde og gule kort. For at det ikke skulle blive alt for tungt blev vi også testet i en light udgave af KFDs teorimesterskab – hvilket var en god påmindelse om at genbesøge paragrafferne, hvis man skulle havde glemt et par detaljer.

Kom til Traineeprogrammets Dommerworkshop
Nilton instruerer her ved ét af de tidligere arrangementer

Den anden og praktiske del af workshoppen foregik i Lersøparken i et lille rollespils set-up. Med en imaginær bold i fødderne blev en af os på skift generet af en ubehagelig modspiller (Bjørn), mens en anden af os agerede dommer som skulle give påtaler og advarsler af forskellig kaliber til spilleren. Vi fik således øvet fløjt, løb og kommunikation. På skift fik vi gode tips til hvad vi kunne forbedre og fik også mulighed for at prøve det af med det samme. Dog var det til tider svært at holde masken, bl.a. da den ’ubehagelige modspiller’ begyndte at løbe i cirkler om dommeren. Og som Nilton udbrød – det havde han dog aldrig set før. Men man skal aldrig sige aldrig, så nu er vi da også forberedt på det – og et ”Stop -når jeg taler til dig”, kan med rette noteres i listen med standard fraser.

Alt i alt, var det en meget udbytterig workshop, hvor Bjørn og Nilton delte generøst ud af deres erfaring. Dog fik man også fornemmelsen af at denne workshop kun er begyndelsen. Foran os ligger der mange timers træning i at udvikle og finpudse vores egen stil, brand og kommunikation.

Tak for et virkelig vellykket arrangement.

Liv Gish

Hi, I’m René Krarup