KFD
Nyheder

David Nissen til Grønland

David Nissen skal til Grønland
David Nissen skal til Grønland

Det har været en fantastisk uge for KFD. Betina Engelbrecht og Christian Vilhelmsen har været i Odense og dømme pigefinalen i Ekstrabladet’s skolefodboldturnering. Henrik Sønderby og Peter Kjærsgaard er med til DBU-pokalfinalen og slutteligt – men absolut ikke mindst – er David Nissen blevet udtaget til at dømme Futsal til de Grønlandske Mesterskaber. Redaktionen ringede til David for at ønske tillykke og for at høre lidt om hans karriere.

David tog dommerkortet i 2005 og blev indrangeret året efter. Herefter holdt han en 3-årig pause som dommer, for selv at spille fodbold.  Han savnede dog dommergerningen og blev dommer igen. Og i de sidste 4 år har han været indrangeret i KS. David har dog sidste år meddelt DBU-K, at han ikke ønsker evt. yderligere avancement som udendørs dommer, da han primært vil hellige sig karrieren som Futsal-dommer. David har dømt Futsal i 4 år, hvor de sidste 3 år har været i den bedste række.

Først og fremmest tillykke med udtagelsen til at dømme ved det grønlandske mesterskab i Futsal. Hvordan fik du overrakt den gode nyhed?

IMG_0810Jeg fik en mail fra Kim Milton, mht. om jeg kunne være interesseret i at dømme til de Grønlandske Mesterskaber og svaret var selvfølgelig en klart JA. Og i denne uge gik det hele i orden, så jeg tager afsted sammen med Jacob Sundberg fra DBU Sjælland til Grønland på torsdag og er hjemme igen mandag.

Hvorfor synes du, at Futsal så spændende at dømme?

Spillet er intenst og hurtigt, hvilket fænger mig. Men også måden man leder spillerne, tænder mig. Du kan ikke stå og råbe af en spiller på 5-10 meters afstand, som jeg gør i en 11-mands kamp.  I en Futsal kamp skal  man trykke på nogle andre tangenter, for at lede spillerne.

Hvad forventer du dig af turen til Grønland?

Jeg forventer en superfed oplevelse. Men jeg har også fået en opgave, hvor jeg skal præstere og løse denne på bedst mulig måde. Så jeg er reelt både spændt, men naturligvis også en smule nervøs.

Du har indtil videre haft en fantastisk Futsal sæson, hvor du har dømt DM-finalen, dømt din første landskamp og nu skal en tur til Grønland. Hvad er næste mål?

Ja, min sæson har været fantastisk. Jeg føler, at jeg har været i topform og ramt kampdagene rigtigt mht. til ledelse og selve afviklingen af kampene. Mit fokus er lige nu Grønland og til august kommer Nordic Cup i Göteborg, som er det skandinaviske mesterskab i Futsal. (Jeg afventer dog stadig bekræftelse på selve udtagelsen som dommer til Nordic Cup). Min helt store drøm er at få det hvide brystskjold (FIFA-skilt), som måske kommer en dag. Hvem ved……

KFD ønsker David held og lykke med turen til Grønland!

Hi, I’m René Krarup