KFD
Nyheder

Talentmøde i Talentprogrammet

Talentmøde talentprogram talent
Lars Gerner under sit oplæg for talenterne.

Torsdag den 5. marts afholdte Talentprogrammet et såkaldt talentmøde for talenter og mentorer. Dette skete i Business Danmarks glimrende lokaler. Og mødets første punkt var til at overskue, da de fremmødte blev budt på en sandwich.

Herefter gik mødet for alvor i gang startende med Kasper Darfelt fra DBU Københavns bestyrelse. Udover at Kasper er en fast del af arbejdet omkring Talentprogrammet, har han også siddet i et arbejdsudvalg, der har diskuteret muligheden for at lave et nationalt talentprogram. Det nationale talentprogram skal være for dommere før de kommer på talentdommer 3 (Lyngby-kurset og efterfølgende forløb i DBUs talentdommergruppe). Endnu er det dog uvist hvordan formen på talentprogrammet bliver, herunder hvor mange talenter der bliver plads til, om man vil medtage talenter fra de laveste lokale rækker og meget andet. Det der dog kunne siges var, at det højst sandsynligt kommer. I elitedommernes honoraraftale blev der således også nævnt en fast track ordning, hvor der skal spottes talenter og få dem hurtigere gennem rækkerne, hvilket man kan formode at det nationale talentprogram for noget med at gøre. På nuværende tidspunkt er status, at der er nedsat et nyt arbejdsudvalg i DBU, der skal finde ud af hvordan talentprogrammets endelige form skal være. Talentprogrammet fortsætter i mellemtiden som det har gjort indtil nu, med de samme ressourcer som tidligere. Når først formen på det nationale talentprogram bliver offentliggjort, vil KFD undersøge om der skal laves et KFD talentprogram ved siden af det nationale. Formand for KFD Ruben, der var til stede da han er mentor, meldte i hvert fald klart ud, at det var KFDs bestyrelses klare holdning at ingen talenter måtte blive tabt ved overgangen til et nationalt talentprogram.

Efter dette indlæg fra Kasper, fortsatte Lars Gerner med et oplæg om året 2014 og om forventninger til året 2015. Der blev budt velkommen til de nyeste medlemmer af Talentdommergruppen Oliver og Mostafa. Herudover talte Lars om forventninger til talenternes arbejde, oplyste om afskaffelsen af karakterer og kunne også fortælle at der på nuværende tidspunkt var taget kontakt til DBU Københavns kontor, så han ville blive påsat som udvikler i en kamp hos så mange af talenterne som muligt.

Talentmøde talentprogram talent Peter Munch Larsen
Peter Munch Larsen forklarer om sin vej til 2. division.

Efter Lars’ oplæg fortsatte mødet med dagens gæst, den nyoprykkede 2. divisionsdommer Peter Munch Larsen. Peter lavede et oplæg om sin vej til 2. division, og kunne især give et dybdegående indblik i de forventninger og krav der er til dommere på eliteniveau. Udover dette kunne Peter fortælle, hvad han selv har skulle arbejde med og hvordan han har oplevet arbejdet i to forskellige talentprogrammer, samt arbejdet med sig selv. Kort sagt gav Peters oplæg en god ide om, hvad det kræves at tage skridtet fra breddedommer til elitedommer og kom med budskabet, at man lige så godt kan komme i gang med det samme, så man ikke skal lægge alle mulige vaner om, når først man befinder sig i elitedommernes søgelys. Efter Peter var færdig var der rig mulighed for talenterne til at stille spørgsmål til Peter, hvilket der også blev gjort.

På det næstsidste punkt på mødet skulle talenterne dele et udviklingspunkt de lige nu har fokus på. I forlængelse af dette blev der fra de fremmødte mentorer givet lidt råd til nogle af dem, og der blev i det hele taget lagt op til, at man ikke følte sig bundet til sin mentor, så man ikke søgte hjælp hos andre dommere eller hos hinanden. Der blev blandt andet foreslået at man tog ud og så en dommer dømme, hvis denne dommer var særligt god til et område, man selv skulle blive bedre til.

Til sidst blev der samlet op på hele mødet, hvorefter talenterne fik en snak med deres mentorer, samt fik evalueret hvordan det stod til med kendskabet til fodboldloven hos Lars. Alle talenter havde nemlig uanset indrangering fået lov til, at komme til teoritest da denne blev afviklet.

Er man interesseret i at læse mere om Talentprogrammet kan man trykke på Talentprogrammet i menuen øverst på siden. Oplysningerne på Talentprogrammets side er lige for tiden under opdatering, så passer det ikke med talenter og mentorer, så kan man regne med at alle oplysninger stemmer inden ugen er omme.

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply